'GLASNIJE OD ORUŽJA'

FOTO: SVEČANO U KINU EUROPA Premijeru filma o domoljubnoj glazbi vodio Oliver Mlakar i okupila su se brojna poznata lica s TV-a

Miroslav Sikavica, Oliver Mlakar i Nenad Puhovski
 Nina Đurđević
 

Sinoć je u kinu Europa održana svečana premijera dokumentarnog filma “Glasnije od oružja”. Film su predstavili članovi filmske ekipe predvođeni redateljem Miroslavom Sikavicom i producentom Nenadom Puhovskim, ali i brojne osobe s hrvatske glazbene i umjetničke scene koje se pojavljuju u filmu: Zrinko Tutić, Vladimir Kočiš Zec, Aleksandra Kulier, Anja Šovagović Despot, Ksenija Urličić, Hrvoje Hegedušić i drugi.

Svečanost je vodio legendarni TV voditelj Oliver Mlakar, a svojim dolaskom premijeru su uveličale brojne poznate osobe poput Željke Fattorini, Vesne Spinčić Prelog, Jasmine Nikić, Snježane Tribuson, Tihane Lazović, Čejen Černić, Csille Barath Bastaić, Pere Kvesića, Zrinka Ogreste, Hrvoja Hribara, Igora Mirkovića, Gorana Devića i Tomislava Jelinčića.

Ekipa zagrebačkog Factuma iste je večeri u kinu Europa neformalno proslavila 20. rođendan te najznačajnije hrvatske nezavisne dokumentarne produkcije koja je u dva desetljeća realizirala 89 nagrađivanih dokumentaraca.

"Glasnije od oružja", film o ulozi domoljubne glazbe u političkim promjenama 1990-ih i Domovinskom ratu od danas je na repertoaru zagrebačkog kina Europa, splitskog kina Karaman i Kinoteke Zlatna vrata, te neovisnih kina u Dubrovniku, Komiži, Bolu, Imotskom i Daruvaru, a kino-turneja krajem listopada i tijekom studenoga obuhvatit će tridesetak neovisnih kina diljem Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:44