OBJAVLJEN PROGRAM

HRVATSKE PREMIJERE NA FESTIVALU U PULI Novi filmovi Branka Schmidta, Kristijana Milića, Igora Bezinovića, Anđela Jurkasa, Stanislava Tomića...

 Danijela Peračić / HANZA MEDIA

ZAGREB - Na 64. izdanju Pulskoga filmskog festivala, koji se održava od 15. do 22. srpnja, jednome od programski najbogatijih u povijesti hrvatske kinematografije, bit će prikazano 16 hrvatskih filmova i 11 koprodukcija, najavljeno je u srijedu na konferenciji za medije u Medijateci Francuskoga instituta u Zagrebu.

Ove je godine prijavljen iznimno velik broj hrvatskih filmova, rekao je umjetnički ravnatelj Festivala Zlatko Vidačković.

Riječ je o jednom od programski najbogatijih festivalskih izdanja u povijesti hrvatske kinematografije, istaknuo je dodavši kako će biti prikazano 16 hrvatskih filmova i 11 koprodukcija, od čega su 13 hrvatskih filmova i 6 koprodukcija u konkurenciji za Zlatne arene.

U Areni će hrvatske premijere imati filmovi "Agape" Branka Schmidta, "Mrtve ribe" Kristijana Milića, "Kratki izlet" Igora Bezinovića, "Fuck off I love you" Anđela Jurkasa, "Dom" Darija Pleića i "Raspuštenice" Stanislava Tomića, rekao je Vidačković dodavši da će pulske premijere imati filmovi "Zbog tebe" Anđela Jurkasa, "Goran" Nevija Marasovića i "Ne gledaj mi u pijat" Hane Jušić.

Naglasio je i kako će u konkurenciji biti prikazani i filmovi "ZG 80" Igora Šeregija, "Ustav Republike Hrvatske" Rajka Grlića, "Uzbuna na Zelenom vrhu" Čejen Černić i "Anka" Dejana Aćimovića.

O nagradama će odlučivati žiri kojemu je na čelu Zrinko Ogresta, napomenuo je Vidačković.

Ravnateljica Festivala Gordana Restović podsjetila je kako je riječ o iznimno važnom Festivalu koji ugošćuje sve veći broj redatelja i producenata te predstavlja najbolje iz hrvatske kinematografije.

Ove godine, kako je rekla, ljubiteljima filma predstavljamo najveći broj naslova iz hrvatskoga programa.

Po riječima ravnateljice Restović cilj je Festivala okupljanje profesionalaca iz filmske industrije, njihovo druženje i razmjena iskustava kroz stručne programe i suradnju s različitim institucijama.

Ove je godine zemlja partner Festivala Češka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:06