NOVI FILM JANEZA BURGERA

IVAN Večeras na ZFF-u ne propustite jedan od najboljih slovenskih filmova u posljednjih nekoliko godina

Iz filma 'Ivan'
 

Večeras u kinu Tuškanac u 19:30 u sklopu ZFF-ovog programa Ponovno s nama prikazuje se jedan od najboljih slovenskih filmova u posljednjih nekoliko godina, Ivan. Redatelj Janez Burger osobno će predstaviti film i nakon projekcije popričati s publikom, a na projekciji će biti i velika slovenska glumačka zvijezda Maruša Majer.

Ovaj novi Burgerov film na Festivalu slovenskog filma osvojio je niz priznanja, uključujući i nagrade za najbolji film, scenarij i glavnu glumicu. Napeta drama o pogrešnim odlukama i ženi koja pronalazi svoje mjesto u svijetu krojenom po mjeri muškarca nastala je i u hrvatskoj koprodukciji, a u programu Ponovno s nama prikazuje se izvan konkurencije.

Mara je beznadno zaljubljena u Roka, beskrupuloznog biznismena s kojim ima izvanbračno dijete. Kada se nađe pod optužbama za poslovni kriminal, Roka napuste svi prijatelji, te on nagovara Maru da zajedno pobjegnu i prisili je da bira između njega i djeteta.

Kratki film Janeza Burgera Na sunčanoj strani Alpa prikazan je na 5. izdanju ZFF-a, a njegov dugometražni prvijenac U leru rušio je rekorde gledanosti u slovenskim kinima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:48