PREMA KINGOVOM ROMANU

KINO REKORD I U HRVATSKOJ 'Ono' sada nosi titulu najvećeg otvaranja horor filma svih vremena

 

Šefovi u Warner Brosu nadali su se da će nova filmska adaptacija Kingovog romana 'Ono' ('It') prilikom ulaska u kina pokriti troškove produkcije s zaradom od oko 30 do 40 milijuna dolara. No, u vikendu otvaranja film je zaradio čak 117,2 milijuna i to samo u Sjevernoj Americi, što je najveće otvaranje filma u rujnu i najveće otvaranje horor filma svih vremena!

Veliki povratak najpoznatijeg klauna ovog je vikenda poharao i domaće kino blagajne. Film 'Ono' pogledalo je rekordnih 25.772 gledatelja te je time zasjao na prvo mjesto najboljih otvaranja horor filmova svih vremana i u Hrvatskoj!

Na web-stranici Rotten Tomatoes film trenutačno drži gotovo 90%, a utjecaj na popularnost filma imala je i uspješna marketinška kampanja s crvenim balonima koji su uoči otvaranja filma u kinima preplavili gradove i ulice podsjećajući na jezivi detalj iz filma.

U mirnom gradiću Derryju na sjeveru SAD stvari izgledaju posve spokojno. No to je iluzija jer gradić već stoljećima opsjeda zla sila koja se budi svakih 27 godina i odnosi njihove najmilije. Ove godine, demonsko prisustvo u obliku klauna Pennywisea bacilo je oko na grupu djece. No ovaj put je zlo naletjelo na djecu koja će mu se usprotiviti... Režiju potpisuje Andy Muschietti (Mama), a u glavnim su ulogama Bill Skarsgård kao glavni negativac Pennywise, i grupa mladih glumaca Jaeden Lieberher, Jeremy Ray Taylor, Sophia Lillis, Finn Wolfhard, Wyatt Oleff, Chosen Jacobs, Jack Dylan Grazer, Nicholas Hamilton i Jackson Robert Scott.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 20:56