ANTIKVARNA VERZIJA MUĆKI

'MOŽDA BI BILO BOLJE DA NIJE IZVADIO MAČ IZ KAMENA' Epski fijasko novog Ritchijevog hita, film će biti na gubitku čak 150 milijuna dolara!?

 YouTube

Legenda o kralju Arturu i maču kojeg vadi iz kamena u najnovijoj filmskoj inačici pretvorila se u fijasko, sudeći po rezultatima prodaje ulaznica na kinoblagajnama. King Arthur: Legend of the Sword (Kralj Arthur: Legenda o maču) proteklog je vikenda u SAD-u zaradio samo 15,4 milijuna dolara (od očekivanih 25 milijuna) i 29,1 milijun u još 51 zemlji, uključujući Kinu (5 milijuna dolara), kako javlja Hollywood Reporter.

U filmu kralja Arthura glumi Charlie Hunnam (poznat kao Jax Teller u tv-seriji 'Sinovi anarhije'), Jude Law je njegov stric Vortigern, a pojavljuje se i nogometaš David Beckham, no to nije pomoglo u rezultatima koji bi na koncu Warner Bros i Village Roadshow mogli dovesti do 150 milijuna dolara gubitka. (Za produkciju i marketing potrošeno je oko 300 milijuna dolara).

Kritičar britanskog Independenta ususret dolasku filma u tamošnja kina 'Artura' je usporedio s "antikvarnom verzijom Mućki", referirajući se na kultnu britansku seriju u kojoj likovi s karakterističnim kvartovskim nadimcima govore lokalnim londonskim naglaskom. Naime, mitskog srednjovjekovnog kralja redatelj Guy Ritchie smjestio je u 'Londonium' gdje likovi govore poput gangstera u Ritchievom filmu 'Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške', primjećuje Independentov filmski kritičar. Amerikanci su otišli još dalje u kritikama, jedan novinar je primijetio da bi možda bilo bolje da 'Kralj Arthur nije izvadio mač iz kamena'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 19:05