KOPRODUKCIJA SEDAM ZEMALJA

OZREN GRABARIĆ U ULOZI ROBOTA Počelo snimanje filma 'Moj dida je pao s Marsa'

 

ZAGREB - Film za djecu "Moj dida je pao s Marsa", fantasy priča o djevojčici koja uz pomoć vanzemaljskog robota pokušava spasiti svoju djelomično vanzemaljsku obitelj, počeo se snimati u okolici Zagreba.

Kroz priču o prijateljstvu jedanaestogodišnjakinje i robota progovara o životnoj snazi ljubavi, najavljeno je u srijedu iz Hrvatskog audiovizualnog centra. 

"U današnjem svijetu koji nas usmjerava na individualizam, osjećamo da je bitno mlade ohrabriti da su druženje, prijateljstvo i ljubav vrijednosti kojima će obogatiti svoje živote", rekli su o filmu redatelji Dražen Žarković i Marina Andree Škop. 

Scenarij je rađen prema motivima priče Irene Krčelić, potpisuju ga Pavlica Bajsić Brazzoduro i Branko Ružić, a producent je Studio Dim.  

U glavnoj ulozi je Lana Hranjec, a glume još mladi glumci Alex Rakoš i Sven Barac. 

Osim dječjih uloga, u filmu nastupaju norveški glumac Nils Ole Oftebro te slovačka glumica Petra Polnišova, dok je ulogu robota Dode postavio glumac Ozren Grabarić. 

Direktor fotografije je Sven Pepeonik, scenografkinja Petra Kriletić, kostimografkinja Zorana Meić, majstorica maske Mojca Gorogranc Petruševska, a za animaciju je zadužen češki studio MagicLab. 

Film se realizira u koprodukciji sedam zemalja, s potporom Hrvatskog audiovizualnog centra, Filmskog fonda Luxembourg, Norveškog filmskog instituta, Slovenskog filmskog centra, Češkog državnog kinematografskog fonda, Slovačkog audiovizualnog fonda, Fondacije za kinematografiju Sarajevo i Hrvatske radiotelevizije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:36