KONKURENCIJA IZ SUSJEDSTVA

PO UZORU NA USPJEH DUBROVNIKA Slovenija uvela milijun i pol eura godišnje stimulacije za strane filmske produkcije

 Tonči Plazibat / HANZA MEDIA
Ministar za kulturu Tone Peršak kazao je da je za to najbolji primjer uspjeh Dubrovnika u kojemu posjet turista svake godine raste, među ostalim i zato jer ga prepoznaju kao mjesto gdje se snimala svjetski popularna serija "Igra prijestolja"

LJUBLJANA - Stranim filmskim producentima koji se odluče snimati na setovima u Sloveniji vlada će vraćati četvrtinu ukupnih troškova produkcije, a smisao odluke koju je u utorak potvrdio parlament jest promidžba domaćeg turizma.

Sredstva za isplatu poticaja stranim filmašima osigurana su u posebnoj stavci državnog proračuna, a za te će se namjene izdvajati milijun i pol eura godišnje.

Obrazlažući prijedlog vlade o stimuliranju stranih producenata koji se odluče snimati na Bledu, u Piranu, Postojnskoj špilji i na drugim atraktivnim lokacijama, ministar za kulturu Tone Peršak kazao je da slične stimulacije za filmaše ima većina europskih država koje tako u emitivnim tržištima pojačavaju zanimanje stranih turista.

Rekao je da je za to najbolji primjer uspjeh Dubrovnika u kojemu posjet turista svake godine raste, među ostalim i zato jer ga prepoznaju kao mjesto gdje se snimala svjetski popularna serija "Igra prijestolja".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:28