PRAVI GOSPODIN I VELIKI PRIJATELJ

POSLJEDNJI ISPRAĆAJ RELJE BAŠIĆA Uz laganu jazz glazbu na lijes jednog od velikana hrvatske kulture stavljeno je sto crvenih i bijelih ruža

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek
 FaH

”Svi smo ga voljeli”, čulo se na zagrebačkom Krematoriju gdje se jučer na posljednjem ispraćaju velikog glumca Relje Bašića okupio veliki broj njegovih prijatelja i štovatelja. Došao je i hrvatski premijer Andrej Plenković, ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek, a uz laganu džez glazbu na lijes jednog od velikana hrvatske kulture stavljeno je sto crvenih i bijelih ruža.

Uz zvukove sjetne skladbe Drage Diklića “Još samo večeras” Zagreb se oprostio od glumca koji svojim odlaskom ulazi u povijest hrvatskog teatra i filma. Na ispraćaju su između ostalih bili i bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, Marijan Hanžeković, Darinko Kosor, Anja Šovagović, Josip Manolić, Ćiro Blažević, brojni suradnici u raznim projektima na kojima je Relja radio za vrijeme svoje dugogodišnje i uspješne karijere.

Izražavajući sućut obitelji, supruzi Koraljki i kćerkama Nini i Niki svi štovatelji Relje Bašića istakli su neizbrisiv trag koji je ostavio uz uvjerenje da će njegov opus biti primjer generacijama glumaca koje dolaze. ”Bio je pravi gospodin i veliki prijatelj”, isticali su svi koji su se došli oprostiti od ”svog Relje”, tog neponovljivog gospona Fulira, dok su se u velikoj dvorani Krematorija čuli stihovi ”i šapni mi tiho da još nije kraj”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:11