NEPRIZNAT POSAO

ŠEF REEBOKA TRAŽI DA SE ISPRAVI NEPRAVDA NA DODJELI OSCARA 'Akademija bi trebala slaviti umijeće fitnessa i uvesti Oscare za trenere glumaca'

 Profimedia, Hollywood Archive, UPI
 

Akademija filmskih umjetnosti i znanosti koja dodijeljuje najvažniju filmsku nagradu Oscar, dobila je novog predsjednika, snimatelja Johna Baileyja. Novom je predsjedniku Akademije u manje od 24 sata od izbora stiglo otvoreno pismo šefa Reeboka Matta O’Toolea u kojem ga traži da se uvede nagrada i za trenere glumaca, odnosno sve one koji im pomažu da dođu u formu za potrebe filma, piše Adweek.

‘Vjerujemo da moramo poštovati tijelo koje smo dobili. Ovim putem vas molim da odate počast onima koji pomažu našim omiljenim glumcima na putu do slave i bogatstva. Na stotine glumaca i glumica godišnje mora transformirati tijelo za odabranu ulogu. Obožavatelji im plješću kad izvode teške scene i plaču s njima kad gube. I dok je njihova izvedba priznata, trening nije. Neke od najboljih scena današnjice zahtijevaju izuzetne fizičke transformacije i glumci i glumice se u tom smislu potpuno oslanjaju na stručnost trenera’, napisao je među ostalim O’Toole.

Dodao je da Akademija, osnovana 1927., ima nagradu za najbolju šminku već 36 godina i da rad tih umjetnika ‘definira standarde ljepote već generacijama’. Dodao je i da je nagrada za najbolji zvuk prepoznata tek 1930.

‘Cijelo to vrijeme svi ovi umjetnici nisu bili prepoznati. Zašto onda ne bismo nagradili i ljude koji naše uzore drže u formi’, pita se O’Toole i dodaje: ‘Akademija bi trebala slaviti umijeće fitnessa. Trebali bismo obratiti pažnju na ovu grupu ljudi i nagraditi ih za težak posao.’

Pismo u cijelosti možete pročitati na službenim stranicama Reeboka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:10