KONAČNO POKRENUT PROJEKT

SNIMA SE FILM O FREDDIEJU MERCURYJU! Poznat i glavni glumac, ulogu frontmena Queena preuzima - Mr. Robot!

 Hulton Archive / Getty Images

Filmski projekt o legendarnom pjevaču i frontmenu grupe Queen, Freddieju Mercuryju, konačno se pokrenuo nakon što je za glavnu ulogu angažiran glumac popularne serije ‘Mr. Robot’, Rami Malek.

Vijest je zapravo potvrdio redatelj filma Bryan Singer na društvenim mrežama, poznat kao redatelj ‘X-Mena’, piše Sky News. Uz fotografiju Queena na Instagramu objavio je niz hashtagova #queen, #freddiemercury, #brianmay, #rogertaylor i #johndeacon i napisao: ‘Veselim se što će @ramimalek igrati Freddieja.’

Očekivalo se da će ulogu pjevača preuzeti Sacha Baron Cohen, no od projekta je odustao još 2013. godine, navodno zbog idejnog neslaganja s članovima benda oko scenarija, otkrio je ranije ove godine.

Film se razvija već osam godina i vjerojatno će se zvati ‘Bohemian Rhapsody’ po jednom od najpoznatijih hitova grupe Queen koja je čak devet tjedana bila broj jedan na glazbenim ljestvicama. Pjesma traje gotovo šest minuta, napisao ju je sam Mercury i 1975. godine bila je najslušanija pjesma tog Božića.

Snimanje bi trebalo započeti početkom iduće godine, a produkciju potpisuju Graham King i menadžer grupe Queen Jim Beach.

Priča se da je u priču upleten i scenarist ‘Teorije svega’ (‘The Theory Of Everything’) Anthony McCarten, no kompletna postava filčma još nije potvrđena. U nastanku filma sudjeluju članovi benda Brian May i Roger Taylor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:21