ŽIVOT OBILJEŽEN NESREĆOM

UMRO POZNATI FILMSKI NEGATIVAC Mnogi ga znaju po ulozi u seriji 24, ali život mu je obilježila tragedija na snimanju Vrane: Ubio je sina Brucea Leeja

 Wikipedia

U 61. godini života u srijedu je preminuo američki glumac Michael Massee koji je od 1991. do 2016. godine nastupio u gotovo 80 filmskih i televizijskih uloga. Njegovo je lice ostalo možda najprepoznatljivije po ulozi Ire Gainesa, vođe terorističke skupine, kojeg je glumio u 12 epizoda prve sezone tv-serije '24'.

Pojavio se i u nekoliko poznatijih filmova, kao što su 'Lost Highway' (1997.) Davida Lyncha, 'Catwoman' ('Žena mačka' 2004.) i 'The Amazing Spider-Man' (2012.) te u nastavku 'The Amazing Spider-Man 2'. Glumio je i u nekoliko epizoda HBO-ove serije 'Carnivàle', te serijama Revelations, FlashForward i Rizzoli & Isles.

Veliku traumu doživio je na snimanju filma 'Vrana' (1994.), kada je u ulozi jednog od negativaca ispalio metak u Brandona Leeja.

Kako je netko na snimanju umjesto lažnog metka stavio pravi, Masseeov hitac je nesretnim slučajem usmrtio sina Brucea Leeja.

Nakon tog događaja Massee je otišao u New York i godinu dana se nije bavio glumom, a u jednom intervjuu 12 godina nakon toga otkrio je da i dalje ima noćne more zbog tragičnog događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:56