SVIJET KIBORGA

VIDEO: DUH U OKLOPU Pogledajte Scarlet Johansson u prvih pet minuta filma snimljenog prema kultnoj japanskoj mangi

 YouTube

Baziran na međunarodno priznatom SF naslijeđu japanskog animiranog filma iz 1995. godine, kojeg je režirao Mamoru Oshii prema istoimenoj mangi iz 1991. godine, 'Duh u oklopu' u kina stiže 30. ožujka, a za nestrpljive Blitz distribucija pripremila je isječak prvih pet minuta filma.

Radnja je smještena u 2029. godinu kada su mnogi ljudi postali kiborzi zamijenivši neke svoje dijelove tijela umjetnim implantatima. No mozak se ne može zamijeniti - on predstavlja "duha" tj. ljudski identitet koji se nalazi u oklopu mehaničkog tijela.

Radnja filma prati Major (Scarlet Johansson) koja vodi elitnu postrojbu pod nazivom Sektor 9 zaduženu za najopasnije kriminalce. Njihov zadatak je zaustaviti ih i morat će se suočiti s neprijateljem čiji je jedini cilj uništiti napredak tehnologije Hanka Robotic’s-a.

Nakon velikog uspjeha filma Lucy, Scarlett Johansson i Pilou Asbak pokušat će ponoviti taj uspjeh zajedničkim glumačkim nastupom u filmu Duh u oklopu.

Redatelja filma je Rupert Sanders (Snow White and the Huntsman), a scenarij potpisuju Jonathan Herman i Jamie Moss. Uz Scarlett Johanson u filmu još glume Rila Fukushima, Michael Pitt, Peter Ferdinando te Juliette Binoche.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:06