DRUGI SVJETSKI RAT

VIDEO: IZAŠAO TRAILER ZA NOVI FILM CHRISTOPHERA NOLANA 'DUNKIRK' Priča o deset dana pakla u Francuskoj izgleda uistinu spektakularno

 Screenshot / YOUTUBE

Drugi svjetski rat nepresušan je izvor inspiracije za filmaše diljem svijeta. Steven Spielberg, Wolfgang Petersen, Terrence Malick i David Lean samo su neki od redatelja koji u svojim opusima imaju filmove koji tematiziraju Veliki rat.

Njima će se 2017. godine pridružiti i proslavljeni britanski redatelja Christopher Nolan s filmom 'Dunkirk' u kojem će biti obrađeno spašavanje savezničkih vojnika koje se dogodilo tijekom jedne od najsurovijih bitki Rata.

Kako bi ljubiteljima filma zagolicali maštu, Warner Bros je u srijedu objavio prvi trailer za Dunkirk, piše Variety.

Ako je suditi po najavi, film o gotovo deset dana pakla u francuskog gradu Dunkirku čini se ima sve - od bombardiranja do brutalnih sukoba između Nacista i Saveznika do ljudske drame. Nolanovo viđenje bitke kod Dunkirka bit će, prema svemu sudeći, i vizualno spektakularno i duboko potresno. Najava filma također sugerira da bi 'Dunkirk' mogao biti rijetki blockbuster koji će se krajem 2017. natjecati i za relevantne strukovne nagrade.

U filmu se u glavnim ulogama pojavljuju Mark Rylance, Kenneth Branagh, Cillian Murphy, Tom Hardy i Harry Styles.

'Dunkirk' će u kina doći 21. srpnja 2017. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:02