HERMAN H. ROTT

VIDEO: LJUBITELJIMA ANIMACIJE DAR ZA VALENTINOVO Dan zaljubljenih uz ljubavne (ne)zgode štakora-pankera i mačke buržujke

 Vimeo

ZAGREB - Chintis Lundgren i studio Adriatic Animation ekskluzivno za Dan zaljubljenih omogućili su besplatno gledanje animirane ljubavne poslastice Život s Hermanom H. Rottom putem servisa Vimeo.

Kratkometražni estonsko-hrvatski film Život s Hermanom H. Rottom redateljice Chintis Lundgren prikazan je na više od trideset svjetskih festivala, uključujući i znameniti Međunarodni festival animiranog filma u Annecyju te Međunarodni festival animiranog filma u Hirošimi, gdje je nagrađen posebnim priznanjem.

Animirane nezgode neurednog štakora-pankera i njegove drage, mačke-buržujke koja mu jednoga dana nepozvana useljava u stan, osvojile su na svojoj domaćoj i međunarodnoj festivalskoj turneji simpatije članova žirija i publike, pa je tako film među ostalim osvojio Oktavijana za najbolji animirani film, nagradu za najbolje ostvarenje u Natjecanju domaćeg filma na Animafestu, nagradu za najbolji kratkometražni film u Motovunu, nagradu publike Festivala Mediteranskog filma Split.

Herman i Mačka likovi su animiranog serijala pod nazivom Manivald i Apsint zečevi koji se trenutno nalazi u fazi razvoja. Riječ je o crnohumornom serijalu za odrasle u režiji Chintis Lundgren, prema scenariju koji supotpisuju Chintis Lundgren i Draško Ivezić.

Film će biti dostupan svima za besplatno pregledavanje od Dana zaljubljenih, 14. veljače putem Vimeo stranice.

Life with Herman H. Rott / Elu Herman H. Rott'iga from Chintis Lundgren on Vimeo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:41