UZNEMIRUJUĆI FILM

VIDEO: LJUDI SU POVRAĆALI U DVORANI! Objavljen trailer nagrađivanog horora o kanibalizmu, oduševljeni kritičari odaslali poruku: 'Ponesite vrećice'

Scena iz filma "Raw"
 Screenshot: YouTube

Jučer je na YouTube-u objavljen službeni trailer horor filma "Raw" (Sirov/o) koji je još prošlog ljeta izazvao veliku pozornost kritičara i publike na festivalima u Cannesu i Torontu.

Riječ o prvom dugometražnom filmu francuske redateljice Julie Ducournau, dobitniku nagradu FIPRESCI (udruženje kritičara) na festivalu u Cannesu 2016., a radnja prati mladu vegetarijanku koja nakon inicijacijskog rituala na veterinarskom fakultetu, tijekom kojeg je prisiljena jesti sirovo zečje meso, postane kanibal.

Veliku pozornost medija filam je izazvao i u rujnu prošle godine kad je tijekom prikazivanja na festivalu u Torontu morala intervenirati hitna pomoć nakon što je nekoliko gledatelja od šoka palo u nesvijest.

Neki kritičari su film nazvali velikim i sjajnim iznenađenjem, ali i upozorili publiku da na projekciju ponese "vrećice za povraćanje". Film će u francuska kina doći 15. ožujka ove godine, a na portalu Internet Movie Database zasad nema podataka o tome da će se pojaviti u domaćim kinima.

Upozoravamo da je video uznemirujućeg sadržaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:52