PLAVI PLANET II

VIDEO: SPEKTAKULARNE SNIMKE ŽIVOTA U OCEANIMA OSTAVIT ĆE VAS BEZ RIJEČI Stigao trailer dugoočekivanog nastavka svjetski popularne serije!

Kitopsina razjapljenih usta
 Simon / Profimedia, Caters News
 

Prije dva dana britanska medijska kuća BBC izbacila je na svojem BBC Earth YouTube kanalu trailer za svoju seriju "Plavi planet II" koja će na male ekrane stići 19. listopada.

Riječ je o prirodoslovnom dokumentarcu koji se bavi životom u svjetskim oceanima i morima, nastavku izuzetno uspješnog "Plavog planeta" koji je snimljen prije 16 godina. Serija će imati sedam epizoda u trajanju od po sat vremena svaka, a naraciju radi, a tko drugi nego legendarni Sir David Attenborough bez kojeg su najbolje BBC-eve prirodoslovne serije praktički nezamislive.

Osim toga, valja napomenuti da je glazbu za dokumentarac radio je poznati skladatelj Hans Zimmer, a pomoć su mu pružili i dečki iz Radioheada.

Plavi planet II, u koji su sigurno utrošeni deseci milijuna funti, koristi najnoviju dostupnu tehnologiju za snimanje života u moru, zbog koje neki od producenata najavljuju da će biti "gotovo kao Pixarov crtić".

- Ono što me najviše zadivilo jest to da smo otišli dublje u oceane nego ikad prije i vidjeli stvari zapanjujuće prizore - rekao je Attenborough za BBC.

Sudeći prema traileru od velikodušnih pet i pol minuta, dokumentarac će biti spektakl u rangu prošlogodišnjeg "Planeta Zemlja II" koji nam je pokazao da se naša mašta i inovativnost još uvijek teško mogu mjeriti s postignućima majke prirode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:53