FESTIVAL OBORIO SVE REKORDE

FOTO: IZVOĐAČI I GOSTI SEA STARA FASCINIRANI ISTROM Zadovoljan je i župan Valter Flego: 'Pokazali smo se kao izvrsni domaćini'

 Promo

Sea Star festival, osim povećanja broja noćenja u Umagu za čak 220 posto u odnosu na prethodni tjedan, bio je važan faktor da veliki broj gostiju otkrije sve čari istarske regije. Prirodne ljepote Istre te multikulturalnost, tolerancija i otvorenost stanovnika Umaga i ovog predivnog djela Hrvatske zadivili su mnogobrojne goste i glazbenike. Prema istraživanjima napravljenima za vrijeme festivala 53 posto publike po prvi put doputovalo je u Istru, njih 82 posto izjavilo je kako ne bi ove godine posjetili Umag da nije bilo festivala, a impozantnih 91 posto ocjenilo je put i boravak najvišim ocjenama i najavilo da će se svakako vratiti.

Promo

Promo

- Istra se pozicionirala kao vrhunska turistička destinacija, koja iz godine u godinu obara rekorde te postaje sve poželjnijim odredištem za odmor. Naša regija pokazala se i kao izvrstan domaćin brojnim sportskim, kulturnim i zabavnim manifestacijama, što potvrđuje i prošlotjedni Sea Star festival. Drago mi je što su brojni posjetitelji, kao i sami izvođači, oduševljeni ljepotama, ponudom i gostoprimstvom Istre, najavili svoj povratak. Siguran sam kako će i ova manifestacija doprinijeti još jačoj promociji Istre u svijetu - izjavio je čelni čovjek Istarske županije, župan Valter Flego.

Promo
Fatboy Slim

Promo

Posjetitelji, brojni izvođači, kako internacionalni, tako i regionalni, koji su proputovali Istru, te više od 300 novinara iz cijeloga svijeta, u superlativima su se izrazili o ljepotama, gastronomskoj ponudi i prihvaćenosti od strane domaćina. Na putu prema Umagu neki posjetitelji festivala i izvođači namjerno su birali ceste mimo Ipsilona kako bi posjetili Motovun, Hum, Rovinj i Novigrad ili se spustili na južni dio poluotoka do Pule, rta Kamenjak ili Rabca.

Promo
Prodigy

Promo

Doda li se tome već poznata naklonost headlinera festivala, Fatboy Slima, Paula Kalkbrennera i Prodigyja, prema destinaciji, koji su zajedno sa svojim timovima upravo zbog tog razloga produžili boravak u Hrvatskoj, te skok od čak 220 posto u popunjenosti kapaciteta za vrijeme Sea Stara, potvrđuju se izniman trud i ugled koji ovaj dio Hrvatske godinama gradi i s ponosom nosi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:28