RADNJA NEPOZNATA

Za Minecraft film moramo se strpiti tri godine, jer žele da bude 'potpuno sjajan'

 Getty
Igru Minecraft oskudne grafike stvorio je Šveđanin Markus Persson, a krajem 2014. kupio ju je Microsoft za 2,5 milijarde dolara

Nizu filmova inspiriranim videoigrama (prisjetimo se samo nedavno uspješnog Angry Birds filma!) pridružuje se Minecraft film, zasnovan na planetarno popularnoj igri čija je oskudna grafika upravo obrnuto proporcionalna njenoj nevjerojatnoj popularnosti (do sada je prodana u više od 106 milijuna primjeraka).

Igra se pojavila u studenome 2011. i postala je druga najprodavanija igra svih vremena (nakon Tetrisa). Igru je stvorio Šveđanin Markus Persson, a krajem 2014. kupio ju je Microsoft za 2,5 milijarde dolara. Igra je specifična jer u njoj nema ciljeva koje igrač mora postignuti, već svatko po svojoj volji može graditi svoj svijet od grubo pikseliziranih elemenata. Upravo iz tog razloga Minecraft se počesto koristi kao obrazovno pomagalo.

Još uvijek nije poznato kakve će biti radnja filmske adaptacije Minecrafta, ali je poznat datum kada će se pojaviti - 24. svibnja 2019. godine. Tvrtka Mojang, u sklopu koje je igra nastala, objavila je kako je time osigurana dobra "količina vremena da se film napravi potpuno sjajno".

Mojang je prije godinu dana za redatelja angažirao Roba McElhenneyja (tvorac serije 'Uvijek je sunčano u Philadelphiji'), a film se snima u partnerstvu sa studijom Warner Bros Animation, koji je potpisao Lego film.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:16