M.O.R.T.

AKO STE PROPUSTILI M.O.R.T. IMATE PRILIKU TO POPRAVITI 7. LISTOPADA U TVORNICI 'Sviramo rock i blues s punk stavom'

 Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

U regiji sve prodorniji sinjski rokeri – grupa M.O.R.T. – imaju novi album "Tužna kocka" koji će 7. listopada predstaviti i u zagrebačkoj Tvornici.

Kako biste opisali glazbu koju svirate?

- Ne bismo se ograničili jednim glazbenim žanrom. Unutar benda slušamo različitu glazbu, pa je onda i ono što sviramo teško ubaciti u jednu ladicu. Generalno možemo reći da sviramo rock i blues s punk stavom.

Album se zove "Tužna kocka". Zašto?

- Naslovnica i ime albuma je nastalo slučajno. Naslovnu sliku je kreirao naš prijatelj Ćif tijekom jednog druženja u prostorijama udruge mladih u Sinju, kad je na zidu nacrtao sretnu piramidu i napisao "tužna kocka". Shvatili smo da je to genijalan naziv i dizajn i da paše albumu, ali naročito vremenu u kojem živimo gdje nam svaki dan pokušavaju prodati jaja pod bubrege.

Svirate po cijeloj regiji. Gdje vas najviše vole?

- Po broju publike su to sigurno Split, Sinj, Banja Luka, Mostar i, naravno, Zagreb. Dok recimo u Kupresu, Benkovcu, Gospiću i još nekim manjim mjestima moramo stati popiti piće ako prolazimo jer smo postali prijatelji s organizatorima.

Kakav je novi album?

- Glazbeno je album nastavak na "Odjel za žešće", malo je tvrđi i nema hitova koji iskaču, već je kompaktniji. Dok je tekstualno mračniji od prethodnika kao i stanje u društvu i u našim glavama.

Što očekivati od koncerta u Tvornici?

- Odsvirat ćemo novi album uz jedan dio starih stvari. Nadamo se da će prijatelji iz Darkvuda prije nas zagrijati publiku i da ćemo od prve pjesme natjerati publiku da nam se pridruži. (P.K.B.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:23