AFTER WORK PARTY

Akustičnim mini-koncertom Zoran Čalić predstavlja svoje prvo vinilno izdanje u Dancing Bearu

Vinyl release after work promo party Zoran Čalić Band 'U moru i plamenu' počinje sutra u 18,30 i obuhvaća akustični mini-koncert, besplatnu cugu i promo cijenu LP-a

Ove srijede popodne u zagrebačkom Dancing Bear CD shopu u Gundulićevoj dobra je prilika doživjeti kako uživo u intimnoj atmosferi funkcionira novi projekt Zorana Čalića, bivšeg gitarista i koautora grupe Majke.

Vinyl release after work promo party Zoran Čalić Band 'U moru i plamenu', koji počinje sutra u 18,30 obuhvaća akustični mini-koncert, besplatnu cugu i promo cijenu LP-a, odnosno vinilne inačice albuma prvijenca Zoran Čalić Banda.

U 'Moru i plamenu', koji uključuje već predstavljene singlove 'Ruku mi daj' i 'U moru i plamenu', otisnut je na limitiranom LP-ju, od kojih je svaki personaliziran, odnosno numeriran, nosi pečat benda i vlastoručni potpis Zorana Čalića.

Iz Dancing Beara tvrde da se radi o najmoćnijem izdanju domaćeg i regionalnog rocka, ali ni rock kritičari nisu štedili riječi hvale. Primjerice, Aleksandar Dragaš konstatirao je da je najveća snaga novog materijala "minuciozan, slojevit i maštovito posložen Zoranov gitaristički rad kojim je mjestimice nadmašio i svoje dosege u Majkama".

‘U moru i plamenu’ je sniman tijekom 2015. godine u studijima Marsh recordings, Lotos music, Hobbit i Kif Kif. Spomenutom Križiču pri produkcija pjesama pomogli su Ivo Rimc te Zoran Čalić, dok je za mastering zaslužan Janez Križaj.

Glazbeni stil u kojem pliva Zoran Čalić Band je rock'n'roll kroz kroz koji se provlači psihodelična atmosfera izvučena iz dubine duše omiljenih Čalićevih žanrova, bluesa, soula i countryja.

Tekstove pjesama pisao je Saša Oroz, izuzev 'Iz daljnine (pjesma svjetla)' koju potpisuje Čalić te 'Jedino ljubav' koju uz Oroza potpisuje Petar Beluhan. Glazbu svih pjesama potpisuje Zoran Čalić.

Naslovnicu albuma dizajnirao je The Last Lord Of Atlantis.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:06