KONCERT

ANSAMBL ANTIPHONUS U MUO Romantičarska avantura u foajeu na fortepianu iz 1869. godine

 press
U romantičarskoj avanturi s Brahmsom, proslavljenim Krešimirom Stražancem i fortepianom iz daleke 1869.

U duhu svojih suptilnih koncertnih repertoara u kojima njeguju djela sa samih početaka europske glazbe, ali i najsuvremenije opuse domaćih i inozemnih skladatelja, hvaljeni Ansambl Antiphonus na drugom koncertu svoje tradicionalne koncertne sezone Ciklusa Triade u foajeu Muzeja za umjetnost i obrt u utorak 17. siječnja u 20 sati upušta se u glazbenu romantičarsku avanturu sa sjetilnim, ali gabaritnim pijanističkim virtuozom i skladateljem Johannesom Brahmsom i njegovim gypsy pjesmama, i to uz pratnju proslavljenog bas-baritona i ljubitelja komornog muziciranja Krešimira Stražanca.

"Pridružite se Antiphonusu u njegovoj prvoj romantičarskoj avanturi, gdje su uzdisaji duljeg daha, a jezik ljubavi onaj, kojeg Slaveni krste nemuštim za govor...Srećom, imamo i za to Steuermanna, i to u liku Krešimira Stražanca koji nam se s veseljem pridružuje, kao solist ali i Jedan Od Osam. Da bi posada broda, koji plovi opasnim virovima silovitih i tek naoko širokih i mirnih rijeka bila potpuna, pobrinut će se naši dragi prijatelji i uzor-muzičari, Pavle Zajcev na violončelu i Daniel Detoni na Brahmsu omiljenom Bechsteinovom fortepianu iz 1869. godine iz zbirke Gašparović, oživljujući najbolje trenutke ozračja kućnog muziciranja - ali to nije sve! jer se koncert odvija na kozmičkih 432 Hz u skladu sa zlatnim rezom, željama pokojnog Verdija i tibetanskih redovnika", najavio je drugi koncert Ciklusa Triade umjetnički voditelj i dirigent Ansambla Antiphonus Tomislav Fačini.

Ulaznice za koncert 17. siječnja, na koje umirovljenici, studenti i grupe ostvaruju prigodan popust, mogu se kupiti na info pultu Muzeja za umjetnost i obrt svaki radni dan i subotom od 10 do 19 sati, kao i na dan koncerta sat vremena prije početka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:43