POMELI KOLIJEVKU COUNTRYJA

COUNTRY STRIKE Prilika da vidimo zagrebački bend koji je dvaput osvojio Teksas (i čujemo country verziju 'Suze za zagorske brege')

Velika fešta benda Country Strike povodom osvajanja glavne nagrade na Texas Sounds International Country Music Awards  9.12. u Metropolisu

Zagrebački band Country Strike zvuči kao da dolazi s juga SAD-a. To su prepoznali i sami Amerikanci. Lani je Country Strike bio jedini predstavnik Hrvatske i regije nominiran za Texas Sounds International Country Music Awards gdje su pomeli konkurenciju. Oduševili su žiri i publiku u Jeffersonu te osvojili dvije nagrade: Izvođač godine i Osobnost godine. Postići to u zemlji koja je kolijevka countryja uistinu je pravi podvig! Uz to, zasvirali su i s jedinim od najutjecajnijih country izvođača u svijetu, Daleom Watsonom.

Da stvar bude još bolja, i ove godine Teksašani su ponovno prepoznali kvalitetu jednog benda iz male Hrvatske koji je u konkurenciji od 30 izvođača iz cijelog svijeta izmamio ovacije pred texaškom publikom i digao ju na noge. Zagrebački country-rock bend Country Strike i druge je godine nastupanja na Texas Sounds International Country Music Awards osvojio glavnu nagradu 'Entertainer of the year' (Izvođač godine).

Country Strike od materijala snimljenih u Texasu, kolijevci country glazbe, priprema live album koji bi, zajedno s video zapisima i fotografijama, objavili kao posebno multimedijsko izdanje u nakladi Nota Bene Recordsa. (To bi zacijelo bio prvi takav album jednog hrvatskog sastava.)

Prije odlaska u Texas, Country Strike je objavio svoje prvo studijsko diskografsko izdanje, također u nakladi Nota bene Recordsa, a singl 'Teardrops of goodbye', koji je zapravo prepjev pjesme 'Suza za zagorske brege' već je izazvao pažnju hrvatskih radio stanica i društvenih mreža uz pohvale struke.

Nakon ponovne pobjede u Texasu na Texas Sounds International Country Music Awards, Country Strike se vraćaju na mjesto sa kojega smo ih otpratili u rujnu, pa će zagrebački klub Metropolis 9.12. od 22 sata biti odlična prilika da čujemo bend koji je pomeo konkurenciju u kolijevci country muzike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:25