ULOGA MAJKE

'ČUT ĆETE NOVU NINU!' Kantautorica Nina Romić sprema novi album, a idući petak svira u KSET-u nakon duže stanke

 Bruno Konjević / HANZA MEDIA
 

Kantautorica Nina Romić održat će svoj koncert u KSET-u 24. 11. i tim je povodom dala kratak intervju Globusu.

Pripremate četvrti album koji izlazi na proljeće. Što možemo očekivati?

- Novi album nosi novi zvuk, nove suradnike, novog producenta; ukratko, novu Ninu. Album smo počeli pripremati krajem prošle godine, i ove godine smo ga dovršili i snimili u Puli. Surađujemo s Marijanom Jelenićem, koji nam je odškrinuo vrata svog kreativnog svijeta i sretna sam što imamo priliku raditi zajedno. Puno učim od njega, pomakli smo neke granice, pronašli smo zajednički jezik.

Vaš najpoznatiji projekt –Začarana Močvara ide, naravno, u Močvari, no vi nakon duže stanke sada svirate u KSET-u. Kako to?

- KSET i ja volimo se još od srednjoškolskih dana. Bend i ja nismo dugo svirali tamo, zaželjeli smo se upravo te prisne atmosfere koju može dati samo KSET.

Nije vas neko vrijeme bilo na sceni jer ste rodili. Koliko je ta stanka i nova životna uloga utjecala na vašu glazbu?

- Uloga majke značajno je utjecala na moj život, pa tako i na moju glazbu. Počela sam mnogo stvari gledati drukčijim očima. Prioriteti iz onog tamo vremena su se presložili, sada su važnije neke druge stvari. Glazba je i dalje dio mene, samo je sada prisutna u mnogo više slojeva i nijansi. Mislim da će se to itekako čuti na novom albumu.

Vesna Pisarović, Dunja Knebl, Nina Kraljić gošće su jesenske Začarane Močvare. No, tko je još na vašoj listi želja za budućnost?

- Osim nabrojenih, nastupit će i američka kantautorica Emma Ruth Rundle. U Začaranoj Močvari bilo bi lijepo slušati akustične koncerte Urbana, Rundeka i kantautorice poput Chelsea Wolfe i Laure Marling. Veselim se budućnosti, vidjet ćemo što nam nosi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:09