GLORIJIN KONCERT

FOTO: FILMSKA GLAZBA POD ZVIJEZDAMA Filharmoničari od šume Tuškanac učinili bajku, uz njih su nastupili i Vanna, Nina Badrić i Petar Grašo

 CROPIX

U bajkovitoj šumi Tuškanac, na Ljetnoj pozornici koju je još 1954. projektirao arhitekt Kazimir Ostrogović, u utorak navečer je održan koncert "Filmska glazba pod zvijezdama" koji je u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom organizirao magazin Gloria.

Bio je to uistinu ekskluzivan nastup, jer su neke od najvećih zvijezda, ali i najiznimnijih glasova hrvatske estrade - Ivana Vrdoljak Vanna, Nina Badrić i Petar Grašo te virtuozi Zagrebačke filharmonije - publici izveli neke od najpoznatijih filmskih pjesama.

Orkestrom je ravnao Krešimir Batinić, a pod njegovom palicom članovi Filharmonije su izveli dionice iz "Ratova zvijezda", "Misije", "Harryja Pottera", "Gospodara prstenova" te mnogih drugih remek-djela.

Nina Badrić otpjevala je među ostalim Princeov kutni hit iz istoimenog filma "Purple Rain", Petar Grašo interpretirao je pjesmu Ljubav sve pozlati iz "Čudnovatih zgoda Šegrta Hlapića", a Vanna impresivno izvela "I Dreamed a Dream" iz "Jadnika".

Ovu glazbenu noć za pamćenje nisu propustila brojna poznata lica poput Davora Tomaškovića, predsjednika uprave HT-a sa suprugom, Perice Jukića, predsjednika uprave HEP-a, Marijana Hanžekovića, Saše Kopljara sa suprugom Renatom, Nikice Ivančevića iz Envy Rooma, Olje Vori, Kaatrine Baban, Dubravka Šimenca, Ivana Huljića te brojnih drugih. Program je vodio Igor Mešin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:55