AMELIE LENS

FOTO, VIDEO: TKO JE BELGIJSKA DJ-ica KOJA JE ODUŠEVILA OMIŠ? Preko tjedna model, vikendom DJ: 'Danas živim od glazbe o čemu sam kao mala sanjarila'

Amelie Lens
 Promo / NACHTSCHADUW
 

Gotovo je nemoguće povjerovati da se iza 'grmljavine' od koje se trese tlo, a mase ljudi drmaju se kao u transu, skriva krhka, blijeda ljepotica Amelie Lens. Belgijska producentica i DJ-ica, koja je u samo nešto više od godinu dana od anonimusa postala jedna od najvećih europskih zvijezda elektroničke glazbe, prošlog je tjedna nastupila na prvom domaćem izdanju festivala Labyrinth Open i oduševila domaću, ali i inozemnu publiku koja se okupila na plaži kampa Galeb u Omišu.

Techno božici, kako joj tepaju fanovi i glazbeni znalci među kojima se nalaze i elektro veterani Pan Pot i Maceo Plex, tek je 27 godina, a osim respektabilne glazbene, iza sebe ima i desetogodišnju modnu karijeru. Radila je s Johnom Gallianom, kojem je jedno vrijeme bila muza, osvanula u globalnoj kampanji za Lee Cooper te bila zaštitno lice kolaboracije švedskog diva H&M i brenda Maison Martin Margiela. Dizajnirala je liniju odjeće za belgijski brend CKS, a s dečkom Samom Deliaertom, također DJ-em, osnovala je i brend zdrave hrane Baerbar.

Shots by NACHTSCHADUW
Promo / NACHTSCHADUW
Amelie Lens

Preko tjedna manekenka, vikendom producentica

- U dobi od 15 godina sam s prijateljima otišla na belgijski Dour festival i tamo prvi put čula elektroničku glazbu. Sjećam se da sam ušla u šator i doživjela muziku kakvu nisam čula ikad prije. Čim sam se vratila kući, počela sam istraživati, slušati, čitati o autorima... - govori eterična Belgijanka koja je svoje prve glazbene korake napravila upravo na modnim eventima. Preko tjedna je pozirala i nosila revije, nakon posla producirala glazbu, a vikendom je puštala, sve dok prošle godine u studenom nije osvojila prestižnu nagradu Red Bull Elektropedia za najbolje novo lice na sceni. Tada je zaključila da je vrijeme da sve ostalo ostavi po strani i u potpunosti se posveti glazbi.

- Manekenska karijera omogućila mi je da proputujem cijelu Europu, bila sam okružena brojnim kreativcima koji su također morali ostaviti sve ostalo kako bi ostvarili svoje snove. Samo što u mom slučaju to nije bila karijera u modi već glazba – objašnjava Amelie Lens koja posljednjih godinu dana živi prilično uzbudljivim, ali i iscrpljujućim životom.

Obitelj na prvom mjestu

Kao prava štreberica uzbuđena je prije svakog nastupa i manijakalno preslušava svoje stvari, no trudi se to izbjeći jer naporan festivalski tempo nije lako izdržati: dok leti s jednog kraja Europe na drugi, trudi se spavati što je više moguće i jesti zdravo. U rijetkim slobodnim trenucima vrijeme najradije provodi s obitelji koja joj je, iako im glazba koju stvara možda i nije najrazumljivija, najveća podrška.

Shots by NACHTSCHADUW
Promo / NACHTSCHADUW
Amelie Lens

- Jako se veselim svojoj idućoj gaži ovog vikend u Belgiji jer će me doći slušati moja 80-godišnja baka! - oduševljena je DJ-ica koja je s dečkom Samom, inače jednim od organizatora Labyrinth Open Festivala, u vezi već deset godina. Njihov prvi razgovor bio je upravo o glazbi, a danas zajedno žive i rade, u kući u kojoj oprema za produkciju zauzima najveći dio prostora. Divno je to, govori Amelie, da danas oboje rade i žive od glazbe, baš kao što su nekada, kao tinejdžeri, sanjarili.

Shots by NACHTSCHADUW
Promo / NACHTSCHADUW
Amelie Lens

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 08:15