TRIBINA U BOOKSI

KNJIGA O SEVDAHU Jedan od najcjenjenijih suvremenih izvođača sevdaha novije generacije napisao povijest žanra

 Amer Kapetanović
Posljednji Imamovićev album producirao je Chris Eckman, a objavila ga je prestižna izdavačka kuća specijalizirana za world music Glitterbeat Records

U klubu Booksa u četvrtak 8.12. u 19 sati gostuje sarajevski glazbenik i izvođač sevdaha Damir Imamović.

Damir Imamović gostuje na tribini "Književnost, između" u sklopu Booksinog programa Književni budoar. Tribina "Književnost, između" bavi se odnosom književnosti i glazbe. Tribinu uređuje i vodi Dunja Kučinac.

Damir Imamović jedan je od najcjenjenijih suvremenih izvođača sevdaha novije generacije. Damir je od 2005. snimio šest albuma, bilo u solo aranžmanu, bilo sa svojim bendovima Damir Imamović Trio i Sevdah Takht. Posljednji album Dvojka, koji je Damir snimio sa Sevdah Takhtom, producirao je Chris Eckman, a objavila ga je u travnju ove godine prestižna izdavačka kuća specijalizirana za world music - Glitterbeat Records.

Povod gostovanju je Damirova nova knjiga Sevdah, koja je objavljena u lipnju ove godine u izdanju kuće Vrijeme iz Zenice. Knjiga Sevdah osobito je zanimljiva jer ju je napisao sam izvođača ovog žanra, koji je pritom i odličan poznavalac njegove povijesti i estetike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 07:10