DRAGOCJENO, RASKOŠNO I BLISTAVO

KOJOTI PONOVNO U STUDIJU Nakon 17 godina hibernacije početkom tjedna snimili tri potpuno nove pjesme (i uskoro rokaju u Tvornici)

 

Kojoti, za mnoge jedan od ponajboljih rock'n'roll sastava na ovim područjima, početkom su ove godine nakon gotovo 17 godina hibernacije ponovno stali pred publiku na festivalu Brijačnica, nakon čega je uslijedio vrlo uspješan niz koncerata diljem Hrvatske i regije.

Stara je kemija ponovno profukcionirala pa je sve vodilo tome da se četvorka ponovno, nakon sedamnaest godina, zatvori u studio u kojem su početkom ovoga tjedna završili tri nove pjesme od kojih će prva publici biti predstavljena već sljedeći tjedan, a nedugo potom bit će izbačena i druga.

Obje pjesme bit će puštene u radijski eter i objavljene digitalno na Deezeru.

Prvu će pjesmu pratiti lyrics video, a drugu i službeni video spot. Oba će biti objavljena na YouTubeu, a režirat će ih Dalibor Barić, koji je potpisao i videospot 'Ne dam te' Ivane Rushaidat & Rakete.

Glazbu potpisuje gitarist Davor Viduka, a u tekstovima mu je, kao i nekad, asistirao pjevač Alen Marin. Nakon objave novih pjesama, Kojoti će objaviti luksuzni box-set 'Dragocjeno raskošno i blistavo', a 9. prosinca u Tvornici Kulture održat će prvi samostalni zagrebački koncert.

'Dragocjeno raskošno i blistavo' bit će objavljen u izdanju Dancing Beara, a sadržavat će njihova tri dosadašnja studijska albuma ''Kojoti'', ''Halucinacija'' i ''Sex Disco Kung Fu'' te bonus materijale i dvije nove pjesme.

Nove pjesme Kojota snimljene su u studiju G.I.S. u Jelušićima, nedaleko od Rijeke pod paskom snimatelja i producenta Mateja Zeca.

Kojote čine Davor Viduka, pjevač Alen Marin, basist Vanja Marin i bubnjar Bobi Grujičić, a na snimanju u studiju pridružili su im se i gosti: bubnjar Leo Rumora u ulozi vokala, pjevačica Iva Močibob i Vedran Križan na klavijaturama, te virovitički multiinstrumentalist Danko Krznarić.

Studio u kojem su Kojoti snimili nove pjesme

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:24