ZG KUL

MEDVEDGRADSKE GLAZBENE VEČERI Na srednjovjekovnoj utvrdi iznad Zagreba ovoga tjedna The Bambi Molesters, Amira Medunjanin, Ogenj i Kries

U sklopu Zagrebačkog kulturnog ljeta (ZG Kul) od 12. do 14. srpnja održat će se ovogodišnje izdanje Medvedgradskih glazbenih večeri.

Na njemu će nastupiti nekoliko vrlo zvučnih imena domaće i regionalne glazbene scene, ali i mlađi kvalitetni glazbenici s kojima šira publika još nije dobro upoznata. Manifestaciju će otvoriti koncert sisačkog surf-rock sastava The Bambi Molesters, koji su jedni od najpoznatijih predstavnika tog žanra u Hrvatskoj, a i šire, o čemu među ostalim svjedoče činjenice da su svirali kao predgrupa planetarno popularnom R.E.M.-u i surađivali s Chrisom Eckmanom.

U četvrtak, 13. srpnja, koncert će održati Amira Medunjanin, najuspješnija interpretatorica sevdalinki mlađe generacije, a posljednji dan manifestacije bit će obilježen koncertom grupe Kries. Uz glavne izvođače, u programu “Akustika na vrhu kule” u srijedu će svirati zagrebačka folk-blues grupa Necollte, u četvrtak alt-rockeri Mnogi Drugi i u petak etno-folk rockeri Ogenj.

Medvegradske glazbene večeri postale su poznate kao manifestacija koja je, osim što dovodi već etablirana imena, vrlo uspješna u prepoznavanju potencijala kod mladih glazbenika, pa su tako na njoj u prijašnjim izdanjima kao nepoznati glazbenici nastupili, primjerice, Queen of Sabe, Nina Romić, Auguste, Voland de Mat, For i Side Project. Osim glazbenog, bit će priređen i interesantan popratni program, u kojem će nastupiti skupina Traumatic Arts, poznata po različitim akrobatskim točkama i plesu na svili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:52