PUNKY-REGGAE PARTY

OBJAVLJENI NOVI IZVOĐAČI 15. SEASPLASH FESTIVALA Stižu producent i inovator Mad Professor, Illbilly Hitec i Mungo's HI-FI

Illbilly Hitec, Mad Professor, Mungo's HI-FI
 SEASPLASH FESTIVAL

Izvođačima koji će ove godine nastupiti na Seasplash festivalu pridružili su se legendarni engleski dub/reggae producent i inovator Neil Fraser AKA Mad Professor, Mungo's HI-FI, Illbilly Hitec, Paprika Korps, Fakofbolan, Autonomads, Digitron Sound, Warrior Charge, Dubble, Rockers Dub Master.

Uz njih, drugu će godinu za redom tijekom Seasplash festivala biti predstavljena austrijska bass scena. Ovog puta će zasvirati još veći broj izvođača širokog spektra stilova. Između ostalih nastupit će Dubbing Sun (Dubbing Sun Records/Lion Charge Records), Kinetical MC x DJ Diaz, Raptix (Sub Audio Records), Gnischrew (Sub Audio Records), Nobody b2b Damask (Basstrace/Sub Movement), Thizzla (One.Culture.Kollektiv), Deeds (Sub Movement), Isonoe (LOG Soundssystem/Basstrace), Lion's Hifi, Selectress Beatroot (Stereofreezed/RAWting!), DCone (Stereofreezed/RAWting!).

Seasplash festival, čije će se 15. izdanje ove godine održati od 20. do 23. srpnja u tvrđacvi Punta Christo pored Pule obilježava i 40 godina od objavljivanja singla Punky-Reggae Party, u izvedbi Boba Marleyja i Leeja ‘Scratch’ Perryja.

Ovaj antologijski hit, objavljen je 1977. kao posljedica udruživanja reggae i punkrock subkultura, koje su digle svoj glas kroz seriju koncerata Rock Against Racism, protiv tada rastuće radikalne desnice u Velikoj Britaniji.

Uz proslavu jubileja i pozitivnih vibracija, Seasplash zadržava notu društvene angažiranosti upozoravajući na ovu još uvijek aktualnu tematiku, kako u domaćem, tako i u europskom te globalnom okruženju, zazivajući razum i toleranciju, naspram nametnutih autoriteta i moći ugnjetavanja.

Seasplash festival jedan je od najdugovječnijih hrvatskih festivala, idealno mjesto za sve ljude dobre volje i sa željom za odličnim i opuštenim ljetnim provodom, tik uz more.

Na Seasplashu se pleše do ranih jutarnjih sati uz najbolje izvođače iz regije i poznata gostujuća imena sa svih strana svijeta, predstavljajući cjelokupnu bass glazbu i kulturu reggae, dub, drum & bass, dancehall, ska, world glazbe, kao i raznovrsne elektronske glazbe.

Festival se odvija na magičnoj lokaciji štinjanske tvrđave Punta Christo pored Pule i nudi četiri dana glazbe na mnoštvu pozornica, kao i dnevni glazbeni i umjetnički program na plaži, besplatno kampiranje, kulturni i sportski program, radionice, bazar, chill out zonu i još puno, puno toga. Podiji su živopisni, a pozornice i kamp okruženi su prekrasnim plažama s pogledom koji puca na pulski zaljev i Nacionalni park Brijuni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:50