BOŽIĆNI KONCERT

OBLJETNIČKU GODINU ZATVARAJU U VELIKOM STILU Dodan i treći dan zaredom PipsChips & VideoClips u Vintage Industrialu

 Željko Hajdinjak / HANZA MEDIA
 

Nakon što su 21. & 22.1. u suludo brzom roku rasprodani, zagrebački Vintage Industrial dodao je i treći dan nastupa (srijeda 20.12.) benda Pips, Chips & Videoclips koji ovim trodnevnim božićnim koncertom zatvara godinu u slave 25. godina postojanja.

Tijekom obljetničke godine bend je objavio i spot za novi singl K1.

PC&VC su jedinstvena pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni, još otkako su se pojavili 1992. nastupnim singlom 'Dinamo ja volim', koji je postao neprikosnoveni hit godine. Prvi je album Pipsa 'Shimpoo Pimpoo', izdan krajem 1993., bio stilski krajnje raznovrstan materijal, u rasponu od kabaretskog popa do žestokog punka, te je iznenadio i zbunio mnoge; trebalo je vremena da se publika navikne na eklektičan autorski stil benda, karakterističan većini kvalitetne pop glazbe devedesetih. Širok raspon utjecaja Pips, Chips & Videoclips nikada nisu skrivali, i ta je karakteristika, uz specifičnu Ripperovu poetiku, do danas ključna u prepoznavanju vrijednosti benda.

Drugi album 'Dernjava' 1995. osvaja diskografsku nagradu Porin za najbolji alternativni album 1996. Trijumfalni koncertni nastupi tijekom proljeća i ljeta 1996. označuju definitivni dolazak Pipsa na sam vrh hrvatske rock hijerarhije.

'Fred Astaire', sniman u proljeće 1997. dočekan je u hrvatskoj javnosti kao apsolutni kreativni trijumf benda, s jednakim oduševljenjem publike i probirljivih kritičara. U studenom 1999. izlazi i njihov četvrti album 'Bog', koji osvaja dva Porina i četiri 'Crna mačka'.

Današnji sastav benda, koji uz vodeći autorski dvojac Ivaniš-Božanić čine Borščak, Šinec, Zde, Brazzoduro i Levačić, konačno se kristalizira 2005. i od tada objavljuju još tri albuma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:31