VEČERAS U TVORNICI KULTURE

RIZOL + KAJ CAVE + SKRETNIČARI Intrigantan vremeplov rocka i punka, uz prof. Pletenca koji pjeva Nicka Cavea na kajkavskom

Naslovnica albuma 'Strategija'
 

Večerašnji program u Tvornici kulture nudi svojevrsni vremeplov zagrebačke punk-rock scene koji bi mogao zaintrigirati više generacija rock publike različitih afiniteta, ali i više od toga. Naime, na pozornicu Tvornice vraća se zagrebački rock bend Rizol, koji je prošle godine objavio povratnički album 'Strategija', njihovo prvo studijsko izdanje nakon 15 godina pauze.

Na albumu se nalazi 13 pjesama koje zajednički potpisuju Saša Čaprić i ritam gitarist benda Jadranko Pongrac, a naziv svake pjesme sastoji se od samo jedne riječi. Ovaj koncept ima svoj nastavak: Rizol aktivno snima nove pjesme, koje su pak nazvali isključivo rednim brojem, a neke od tih pjesama moći ćemo premijerno poslušati u okviru njihovog nastupa u Tvornici kulture.

Uz Rizol večeras u Tvornici pojavit će se i Skretničari, zagrebački punk-rock bend koji je u urbanu legendu ušao još krajem 80-ih tragičnom smrću osnivača benda koji je preminuo pod naletom vlaka. Nedugo potom samoubojstvom je svoj život okončao još jedan član ovog benda kojeg je i u kasnijim postavama nastavila pratiti sjena smrti njegovih članova.

Tijekom večeri svoje prepjeve balada Nicka Cavea na kajkavskom jeziku pod nazivom Kaj Cave predstavit će uživo Tomislav Pletenac, u akademskom miljeu poznat kao izvanredni profesor na Odsjeku za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. To će biti ujedno i njegov prvi nastup u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:31