OD 13. DO 15. KOLOVOZA

Ruski saksofonist Oleg Kireyev organizira međunarodni jazz festival u Puli i dovodi muzičare sa svih strana (već drugu godinu za redom)

 YouTube
 

PULA - Drugu godinu za redom udruga Kulturna inicijativa pod vodstvom svjetski poznatog saksofonista Olega Kireyeva organizira međunarodni Pula Jazz Festival.

Kireyev je na konferenciji za novinare u četvrtak kazao da će ovogodišnji festival trajati tri dana, od 13. do 15. kolovoza, a nastupit će domaći i strani glazbenici te će biti zastupljena četiri kontinenta, dok će Kireyev bend nastupiti s pulskim jazz glazbenicima.

Na repertoaru ovogodišnje manifestacije pronaći će se, rekao je Kireyev, melodije iz Kine, Izraela, Rusije, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Srbije, Hrvatske, ali i mnogih drugih zemalja s četiri različita kontinenta.

"Tri dana za redom strogi centar Pule obuzet će istinski doživljaj u kojem će se ispreplitati specifični zvuci gitare, glasovira, saksofona, trube i drugih instrumenata u kompozicijama jazza, fuzije, latinske glazbe, ali i mnogih drugih specifičnih i prepoznatljivih stilova. Svaki od tri datuma predstavlja različite glazbenike, a vrhunac festivala je posljednja večer na kojoj će nastupiti svi sudionici“, najavio je Kireyev.

Pula Jazz Festival održat će se u vrtu Doma hrvatskih branitelja, a prve večeri nastupit će Boro Lukich Trio iz Hrvatske, Tal Babitzky Quartet iz Izraela i Denise Thimis iz SAD-a. Druge večeri, u ponedjeljak, 14.kolovoza, predstavit će se Artie Roth Trio iz Kanade, Luo Ning Trio iz Kine i Max Kochetov & Branko Sterpin Quartet iz Srbije odnosno Hrvatske.

Festival će u utorak, 15.kolovoza, zatvoriti Oleg Kireyev Quartet, Chui iz Hrvatske, Alex Brajković Mukhtay, glazbenici koji dolaze iz Italije, Nizozemske i Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:36