PROSLAVA 40 GODINA KARIJERE

STING NAKON 20 GODINA PONOVNO U PULSKOJ ARENI Oduševljenu publiku pozdravio na hrvatskom, u koncertu uživali i Gibonni, Iva Balaban, Ivan Jakovčić...

 Goran Šebelić / CROPIX
Nakon 20 godina Sting je nastupio u pulskoj Areni, a neslužbeno se doznaje kako mu je pred sam koncert uručena nagrada Porin

“Dobra večer, Pula”, bio je to pozdrav na hrvatskom koji je svjetski popularni glazbenik Sting izgovorio kad je kročio na pozornicu pulskog amfiteatra. Pod zvjezdanim nebom pulske Arene oko 21.30 na pozornicu je stigla dugo iščekivana glazbena legenda koja je pulsko ljeto dodatno užarila gotovo dvosatnim koncertom.

Iako je koncert službeno počeo u 20 sati s domaćom pop rock predgrupom Buđenje, odmah nakon njih na pozornicu je stigao i sin popularnog glazbenika, svestrani glazbenik Joe Sumner, za kojeg je bilo rezervirano 30 minuta prije očeva nastupa, no nastavio je svirati uz bok očeva benda i tijekom koncerta.

Tisuće zaljubljenika u Stingovu glazbu uživale su u zvucima posebice poznatih, ali i novijih hitova velike zvijezde. Publika je bila gotovo u deliriju kad su se čuli popularni zvuci velikih hitova “I’m an Englishman in New York”, “If i ever lose my faith in you” i ostali evergreeni, a njegov je koncert u pulskoj Areni samo dio svjetske turneje “57th & 9th” koja je počela početkom veljače.

Sting, između ostalog, ovom turnejom slavi i 40 godina uspješne rock karijere.

Ovaj nastup nije prvi Stingov koncert u Puli, još 1997. godine održao je glazbeni spektakl.

Prema neslužbenim podacima, na Stingov koncert stigli su fanovi iz 36 svjetskih zemalja, a ni hrvatski glazbenici nisu propustili poslušati Stinga uživo, a jedan od njih bio je i Gibonni.

Rijeke ljudi ispred ulaza u Arenu potvrda su da je riječ o velikoj glazbenoj zvijezdi, ali to je najmanje što se za Stinga može reći. Kako se šuška u medijskim krugovima, glazbeniku je uoči koncerta u Areni uručena i najuglednija hrvatska glazbena nagrada Porin.

Ulaznice za koncert prodavale su se mjesecima prije koncerta, a one najskuplje, po cijeni od 670 do 1000 kuna, koliko je trebalo izdvojiti za VIP ložu, brzo su se prodale. Nekoliko sati uoči koncerta puštene su u prodaju posljednje ulaznice, njih 200-tinjak, koliko ih je preostalo da bi se rimsko gledalište popunilo do zadnjeg mjesta.

Sting je u Pulu stigao na dan koncerta u 14.30 sati, kad je sletio u Zračnu luku Pula privatnim zrakoplovom, ali tada nije želio davati izjave za medije. Gdje je boravio uoči koncerta i je li imao posebne želje, ostala je strogo čuvana tajna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:14