UTORAK U KSET-u

Svemir će ipak dovršiti koncertnu promociju albuma 'Male laži', istu onu koju je u petak u studentskom klubu prekinula interventna policija

 YouTube, Hanza Media

ZAGREB - Konac prošlog tjedna na domaćoj pop-sceni obilježio je upad 30-ak interventnih policajaca u klub studenata elektrotehnike i računarstva (KSET), gdje su prekinuli koncert zagrebačke indie-pop grupe Svemir. U publici je tada bilo 40 ljudi koje su policajci zadržavali više od sat vremena.

Ovakva prilično neprikladna demonstracija policijske sile može se zacijelo pripisati, dobronamjerno gledano, neznanju i profesionalnom neiskustvu policijskih službenika zaduženih za planiranje akcije, koja je navodno trebala služiti u svrhe poreznog nadzora.

Bilo kako bilo, veseli da bend Svemir ipak nije odustao od koncertne promocije svog drugog albuma, već će je ponoviti na istom mjestu, u utorak 6. prosinca u 21:30 pod nazivom 'Svemir svira do kraja @ KSET'.

Za informaciju nadležnima, 'Male laži' treći je studijski album Svemira koji djeluje na glazbenoj sceni posljednjih pet godina. Album je već dobio brojne pohvale kritičara, a glazbeno se radi o indie gitarističkom pop-rocku s elementima americane, uz primjećene tekstove pjesama Zvonke Obajdin s pretežitim motivima ljubavi, prolaznosti i svakodnevice.

Na novom su albumu, uz vlastite autorske pjesme, uglazbili Tina Ujevića i 'Pobratimstvo lica u svemiru', ali i Vjekoslava Majera i njegov 'Snijeg'. Uz pjesme s albuma 'Male laži' Svemir će izvesti i poneke sa svojih prethodnih studijskih albuma 'Svemir' i 'Tako jako'.

Ulaz na koncert je besplatan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:56