PROMJENA PLANA

TBF na koncertu u MSU - zbog kiše umjesto na krovu svirat će kod tobogana

 Ivo Ravlic / CROPIX / CROPIX

Multimedijalni program "Ljeto u MSU", ove subote u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti ugošćuje splitsku grupu TBF, no zbog najavljene kiše umjesto na krovnoj terasi Muzeja, koncert će se održati na muzejskom platou, kod umjetničkog djela "Dvostruki tobogan" Carstena Hoellera. U povodu svog nastupa u sklopu programa, koji treću godinu zaredom spaja glazbu, film i likovnu umjetnost, TBF-ovci su izjavili kako zagrebačkoj publici jamče odličnu zabavu i svirku te pozitivan stav, a vesele se što su dio 'koncertne priče' MSU-a.  

TBF - The Beet Fleet nastali su 1991. u Splitu. Bez prijašnjeg iskustva u stvaranju glazbe, posebno hip-hop glazbe, započeli su proces učenja vještina MC-inga od pionira hip-hopa. U kućnoj produkciji snimili su tri pjesme i plasirali ih na lokalne radio postaje, podsjeća se u najavi MSU-a. Uslijedili su nastupi uživo u Splitu i bližoj okolici, kada ih je zapazio splitski glazbenik i producent Dragan Lukić Luky i ponudio im produciranje albuma. Debitantski album "Ping-pong (umjetnost zdravog đira)" objavili su 1997. godine. Na domaćoj glazbenoj sceni zapaženi su po angažiranim tekstovima o društvu koji govore o problemima narkomanije, političke korumpiranosti i iskvarenih društvenih vrijednosti, te osobito energičnim i originalnim nastupima na kojima kombiniraju rap sa živim instrumentima.

Objavili su još albume "Uskladimo toplomjere", nagrađivani "Maxon universal", "Galerija Tutnplok", live uradak "Perpetuum fritule", "Pistaccio Metallic" i "Danas sutra". U cijenu ulaznice za koncert TBF-a uključena je i projekcija filma iz ciklusa "Best of Metropolis", hvaljena francuska drama "Lijepi dani" Marion Vernoux. To je filmska priča o umirovljenici suočenoj s puno slobodnog vremena koji nekako mora ispuniti. Projekcije tog filma bit će u 18 i 20 sati u dvorani Gorgona MSU-a. Posjetitelji novozagrebačkog muzeja danas će moći razgledati i aktualnu međunarodnu izložbu "Divlji zapad. Neoavangarda iz Wroclawa".

Riječ je o najvažnijoj međunarodnoj izložbi MSU-a u ovoj godini, koja predstavlja dosad nepoznatu kulturnu povijest Wroclawa, Europske prijestolnice kulture 2016. Ta je grad do kraja sedamdesetih godina bio prijestolnica poljske neoavangarde, a u idućem desetljećui godinama izvanrednog stanja postaje žarište kontrakulture i umjetnosti koja se suprotstavljala sustavu. Na izložbi su predstavljena umjetnička djela, filmovi, dokumentarne fotografije, predmeti i zvučni zapisi s područja vizualnih umjetnosti, arhitekture, urbanizma, kazališta, filma, dizajna ali i iz svakodnevnog života u Wroclawu od šezdesetih do danas. Program "Ljeto u MSU" završava iduće subote, 23. srpnja, nastupom zagrebačke grupe Psihomodo pop. Od 16. lipnja koncerte su u MSU imali poljski sastav Kormorany, zagrebački Pavel te Pips, Chips&Videoclips i riječki Let3.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 02:41