50 GODINA

Umro gitarist Afghan Whigsa koji su ovog mjeseca prvi put svirali u Zagrebu

 Facebook

Dok su početkom mjeseca, točnije 4. lipnja, The Afghan Whigs, jedan od najznačajnijih alter rock bandova posljednjih trideset godina, svirali svoj premijerni hrvatski nastup u Tvornici kulture, mnogi nisu bil svjesni da gitarist Dave Rosser u tom trenutku vodi odlučujuću bitku s opakom bolešću koja ga je spriječila da se pridruži bendu na turneji.

Nažalost, tu je bitku s neoperabilnim rakom debelog crijeva prekjučer izgubio i umro s 50 godina. "S velikom tugom moramo reći zbogom našem prijatelju, bratu i inspiraciji", bend je napisao jučer na svojoj Facebook stranici.

Rosser se pridružio Afghan Whingsima kada se bend ponovno okupio 2014., a do tada je svirao u dva benda Grega Dullija, frontmena Afghan Whigs.

U listopadu je bend objavio da se Rosser bori s neoperabilnim rakom debelog crijeva i dva mjeseca kasnije organizirali su nekoliko koncerata s brojnim gostima da prikupe novac za skupo liječenje svog gitarista.

Mladen Pobi / HANZA MEDIA
Afghan Whigs na koncertu u zagrebačkoj Tvornici kulture 4. lipnja

Usprkos svojoj dijagnozi, Rosser je svirao i na nedavno objavljenog novom albumu Afghan Whigsa 'In Spades', kojeg su promovirali i u Zagrebu. Njegovo mjesto u bendu nisu popunjavali zamjenom, ostavljajući mogućnost da im se pridruži tokom turneje kad mu bude bolje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:55