NIKAD SPEKTAKULARNIJI DUBROVNIK

VIDEO: 2CELLOS OBRADOM POZNATE TEME IZ SERIJE IGRA PRIJESTOLJA NAJAVILI NOVI ALBUM 'Spot smo snimili u Kraljevom Grudobranu'

 Screenshot / YOUTUBE

2CELLOS objavili su u petak pjesmu 'Game of Thrones Medley' - kombinaciju različitih prepoznatljivih melodija iz hit serije 'Igra prijestolja' - prvi singl s nadolazećeg albuma 'Score'. Pjesmu prati i spot koji je režirao Darko Drinovac, a kojim dominiraju vizure Dubrovnika.

'Spot smo snimali u prekrasnom Dubrovniku, na mjestima gdje je snimana Igra prijestolja. Drago nam je što kroz spotove imamo priliku prikazati cijelom svijetu ljepote Lijepe naše, ovog puta ljepotu Dubrovnika za koji smo posebno vezani i zbog Lukine obitelji', poručuje Stjepan Hauser.

Osim što su 2CELLOS veliki fanovi poznatog serijala, ovim su spotom ujedno najavili i izlazak novog albuma 'Score' koji izlazi 17. ožujka, a uključuje obrade 14 tema iz poznatih filmskih hitova. 2CELLOS su album snimili s Londonskim simfonijskim orkestrom.

'Uvijek nam je bila velika želja svirati filmsku glazbu i tko bi rekao da ćemo jednog dana snimiti cijeli album uz najbolji orkestar na svijetu! Obožavamo filmsku glazbu, a na albumu predstavljamo neka od nama najdražih djela i nama omiljene filmske skladatelje', poručuju Luka i Stjepan.

Na albumu 'Score' 2CELLOS se predstavljaju s novim zvukom i stilom, svirajući najpopularnije melodije ikad napisane za klasike i suvremene filmove te televiziju. Album će pratiti i svjetska turneja koja počinje u srpnju 2017. godine.

Uz temu iz 'Igre Prijestolja', album uključuje skladbe iz poznatih filmova kao što su 'My Heart Will Go On' iz 'Titanica', 'For the Love of a Princess' iz 'Hrabrog srca', 'May It Be' iz 'Gospodara prstenova', 'Now We Are Free' iz 'Gladijatora', 'Moon River' iz Doručak kod Tiffanyja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:47