FILM PUN GLAZBE

VIDEO Četiri maskirane djevojke i mladića koji ne žele otkrivati svoj identitet skladali su glavnu temu za film 'Zbog tebe'

Leona Paraminski i Anđelo Jurkas

Uz svečanu i kino premijeru igranog filma 'Zbog Tebe' koja se održava u Zagrebu u ponedjeljak 24. listopada u City Centru One i 26. 10. u MSU, te objavljivanje istoimene unikatne knjige u jednom jedinom primjerku predstavljamo i album glazbe iz filma.

Nakon singla 'Udarna vijest' Hladnog Piva, uvodne teme 'Waltzing Lav' Vladimira Simchica Vave, nježne teme 'Podmornicom do Japana' kantautora Rokambola, storytelling forme Leone Paraminski 'Pričaj mi molim te' uz izvedbu kompozitora Dalibora Grubačevića, pjesme 'Nedostaješ' u interpretaciji Ive Visković i Jurkasa, album glazbe predstavlja se orkestralnom akustičnom nježnom baladom zagonetne grupe NE – 'Svi ti žele nešto reći'.

Grupa NE je nova pojava na glazbenoj sceni iza koje stoje četiri maskirane djevojke i mladića koji ne žele otkrivati svoj identitet. Završili su paralelno dva studijska albuma za 2017. godinu 'Najbolji album jasne i glasne glazbe u 21. stoljeću i šire' te 'Pjesme za ljubav, sex i deranje' a nježnom orkestralnom baladom 'Svi ti žele nešto reći' skladali su glavnu temu i odjavnu pjesmu u filmu 'Zbog tebe'.

Video spot je montažno djelo Tomislava Horvatinovića, a sastoji se od kadrova iz filma 'Zbog Tebe' u kojem se pojavljuje većina glumaca od Leone Paraminski, Nataše Janjić, Ive Mihalić, Damira Urbana, Ive Visković Križan, Iskre Jirsak, Csille Barath Bastaić, Jelene Perčin, Doris Pinčić Rogoznica, Hrvojke Begović, Senke Bulić, Stojana Matavulja, Marija Kovača, Marka Cindrića, Ivana Šarića i drugih...

O pjesmi su autori rekli: "Pjesma je naravno o ljubavi i osjećaju potrebe za jednom jedinom osobom. Postoje trenuci u životu kada ljudi oko tebe čine gužvu i nisu dobrodošli u košnicu, košmar i kaos, a izlaz je uvijek u samo jednoj jedinoj osobi zbog koje se ne osjećaš najosamljenije na svijetu. I ona bi trebala biti uvijek odgovor u situacijama kad ti svi žele nešto reći, a ti samo zapravo trebaš tišinu i njen pogled, ruku, poljubac..."

Premijeru će pjesma doživjeti u programu nacionalnih TV postaja (HTV, CMC, RTL, Nova TV) a potom će biti dostupna na službenom web siteu filma i You Tube kanalu.

Po riječima autora filma glazba je jedna od glavnih uloga na filmu te vrlo bitan segment stvaranje atmosfere i dodatnog komentiranja događaja na ekranu.

Na soundtracku “Zbog Tebe” nalazi se dvadesetak stilski vrlo šarolikih izvođača čija se glazba pojavljuje kao zvučna kulisa filma, a između ostalih sudjeluju Hladno Pivo, Urban & 4, Kawasaki 3P, Pavel, Irena Žilić, Dunja Ercegović (Lovely Quinces), Miki Solus, Rokambol, Queen Of Sabe, NE, BOG, Ohnokono, Krankšvester, General Woo, Judette, Jasna Bilušić, Ines Huskić Yness, glumica Iva Visković i mnogi drugi.

Originalna glazba u filmu djelo je skladatelja Dalibora Grubačevića dok uvodnu temu "Waltzing Lav" potpisuje bivši gitarist Laufera i frontmen nedavno oformljenog benda Turisti - Vlado Simcic Vava.

Kompilacija pjesama dostupna je u streaming i unofficial download formatu preko službenih stranica izvođača i njihovih izdavača.

Popis pjesama

1. NE – Svi ti žele nešto reći

2. URBAN & 4 – Sutra ćemo pričati

3. HLADNO PIVO – Udarna vijest

4. KAWASAKI 3P – Kristin

5. IRENA ŽILIĆ – Scars

6. MIKI SOLUS – Hipster

7. IVA VISKOVIĆ – Peroni

8. KRANKŠVESTER – Svekar

9. ROKAMBOL – Podmornicom do Japana

10. DALIBOR GRUBAČEVIĆ – M & M Tema

11. JURKAS feat IVA VISKOVIĆ – Nedostaješ

12. LEONA PARAMINSKI – Pričaj mi, molim te

13. DALIBOR GRUBAČEVIĆ – Glavna tema Zbog Tebe

14. VAVA – Waltzing Lav

15. DALIBOR GRUBAČEVIĆ – Njena tema Zbog Tebe

16. JUDETTE – Voli me

17. QUEEN OF SABE – Mr. Fool

18. JASNA BILUŠIĆ – Što te nema

19. OHNOKONO – Oh Come On Now

20. DAMIR AVDIĆ – Human Reich

21. LOVELY QUINCES – Wrong House

22. YNESS - Poziv

23. THE PRODUCENTI – Bomb

24. GENERAL WOO – Vukovarac je popizdio

25. BOG – Lista želja

26. PAVEL – Zbog tebe

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:44