JONI SLEDGE

VIDEO: OTPJEVALA 'WE ARE FAMILY' I POHARALA SVJETSKE TOP LISTE Pjevačica čuvene disco himne pronađena mrtva u svom domu, uzrok smrti nije utvrđen

 REUTERS

Pjevačica Joni Sledge (60), koja je sa svojim sestrama snimila himnu disco ere 70-ih godina 'We Are Family', pronađena je mrtva u petak u svom domu u Phoenixu u američkoj državi Arizoni. Uzrok smrti još nije utvrđen.

"Plačemo zbog gubitka naše sestre, majke, tetke, nećake i rođakinje", stoji u priopćenju obitelji.

Joni Sledge sa sestrama Debbie, Kim i Kathy osnovala je skupinu Sister Sledge 1971. u rodnoj Philadelphiji i prvih osam godina teško su se probijali u svijetu šoubiznisa, sve dok nisu upoznali Bernarda Edwarda i Nilea Rodgersa iz grupe Chic, koji su im napisali i producirali prvi album.

S tog prvog albuma 'Wa Are Family' imali su prvi veliki disco hit 'He’s The Greatest Dancer' koji je ušao u top 10 u svibnju 1979.

Nekoliko mjeseci kasnije naslovna pjesma s albuma postala je hit s kojim su ušli u anale, a pjesma je bila nominirana i za Grammy. I pjesma i istoimeni album prodani su u više od milijun primjeraka.

Sestra Kathy je pokrenula samostalnu glazbenu karijeru, dok su preostale tri sestre nastavile nastupati i snimati glazbu, te su nastupile i pred papom Franjom 2015. Posljednji nastup održale su u listopadu 2016.

LONDON, ENGLAND - MARCH 06:  Joni Sledge, Debbie Sledge and Kim Sledge of Sister Sledge take part in 'Walk In Her Shoes' on March 6, 2016 in London, England.  (Photo by Eamonn M. McCormack/Getty Images)
Getty Images
Sestre Sledge (Joni Sledge, Debbie Sledge i Kim Sledge) snimljene u Londonu gdje su sudjelovale u akciji 'Walk In Her Shoes' u ožujku 2016.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:06