OSNIVAČ PINK FLOYDA NA TURNEJI

VIDEO: ROGER WATERS SNIMIO POZDRAV ČITATELJIMA PORTALA JUTARNJI.HR 'Pozivam vas sve na koncert u Areni u Zagrebu, obećavam da će biti zanimljiv show!'

Roger Waters
 YouTube
 

Još je ostalo šest mjeseci do dolaska slavnog britanskog glazbenika Rogera Watersa u Zagreb, no osnivač grupe Pink Floyd već se sprema za 6. svibnja kada će u sklopu turneje 'Us + Them' nastupiti u zagrebačkoj Areni.

- Pozivam vas sve na koncert u Zagreb Areni u Zagrebu. Ta rečenica ima smisla, zar ne – zafrkantski je rekao 74- godišnji Waters u ekskluzivnom pozdravu i pozivu na koncert koji je snimio za čitatelje portala Jutarnjeg lista.

- Koncert će biti mješavina pjesama iz moje duge karijere, pjesama iz vremena s Pink Floydom te nekih novih stvari. Najvjerojatnije ću izvoditi 80 posto starijeg materijala, a preostalih 20 posto će biti nove pjesme, no tematski će biti povezane. Obećavam da će biti zanimljiv show. Spektakularan, kao i svi dosadašnji – kazao je Waters, koji je posljednji put u Zagrebu nastupio 2011. kada je oduševio obožavatelje spektaklom 'The Wall Live 2010/2011', na kojem je svirao pjesme s možda i najpopularnijeg albuma grupe Pink Floyd. Dvije godine kasnije s istim showom nastupio je na splitskom Poljudu.

Waters je osnovao Pink Floyd 1965. zajedno s bubnjarom Nickom Masonom, klavijaturistom Richardom Wrightom te gitaristom i pjevačem Sydom Barrettom. Nakon Barretovog odlaska iz grupe, 1968. preuzima i kreativnu kontrolu nad njihovom glazbom, te zajedno s novim gitaristom Davidom Gilmourom u idućih dvadesetak godina stvara nezaboravne hitove 'Wish You Were Here', 'Shine On You Crazy Diamond', 'Comfortably Numb', 'Another Brick in the Wall'... Sredinom osamdesetih kreće u jednako uspješnu karijeru, a prije desetak godina, nakon što se prestao svađati s ostalim članovima, sudjelovao je u ponovnom okupljanju grupe Pink Floyd te su 2014. objavili posljednji album 'The Endless River'. U lipnju je Waters objavio svoj novi album 'Is This the Life We Really Want?', koji je dospio na treće mjesto najprodavanijih albuma u Velikoj Britaniji te jedanaesto mjesto u SAD-u.

Turneja 'Us + Them' nikako nije "šamaranje mrtvog konja". U produkciju je uloženo čak 4 milijuna dolara, a od prvoga koncerta, održanog 21. svibnja u okrugu East Rutherford u američkom New Jerseyu, Watersov show vidjelo je više od pola milijuna ljudi koji su sveukupno za ulaznice platili više od 70 milijuna dolara.

Zasad je predviđeno da će Waters održati čak 126 koncerata na tri kontinenta, a u Europu dolazi na proljeće 2018. Tako će nastupiti i 6. svibnja u Zagrebu, gdje se cijena ulaznica kreće od 290 do 800 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 08:09