NOVO POGLAVLJE BENDA

VRAĆA SE MANDO DIAO Prvi samostalni zagrebački koncert jednog od najuspješnijih izvoznih proizvoda švedskog rocka

 Profimedia, UPPA News
 

Slavna švedska rock četvorka Mando Diao će, nakon premijernog nastupa pred hrvatskom publikom na INmusic festivalu 2012. godine, u veljači održati dugoočekivani prvi samostalni koncert u Zagrebu.

Mando Diao osnovali su Björn Dixgärd i Daniel Häglund 1999. godine nakon višegodišnje zajedničke suradnje u sklopu benda Butler. Već prvi nastupi po švedskim klubovima privukli su pažnju publike i kritike, a ubrzo je uslijedio i ugovor s izdavačkom kućom EMI.

Prvi album „Bring 'Em In“ Mando Diao u Švedskoj izdaju 2002., a 2004. godine međunarodno izdanje albuma lansira zavidnu međunarodnu karijeru. Uslijedili su još uspješniji i međunarodno izvrsno primljeni „Hurricane Bar“ 2004. godine, „Ode to Ochrasy“ 2006. godine, „Never Seen The Light Of Day” u 2007. godini, a kulminaciju međunarodne karijere Mando Diao su doživjeli s petim studijskim albumom „Give Me Fire“ iz 2009. godine na kojemu se nalazi i njihov najveći hit Dance With Somebody.

Mando Diao su u relativno kratkom vremenskom roku uz niz odličnih albuma i singlova osigurali titulu jednog od najuspješnijih švedskih izvoznih glazbenih proizvoda. Nakon kompilacije najvećih hitova, u 2012. godini bend se okreće svojoj matičnoj publici i snima prvi album s tekstovima isključivo na švedskom jeziku, a 2014. eksperimentiraju i sa elektro rock zvukom te izdaju sedmi studijski album „Ælita“.

U svibnju ove godine Mando Diao izdali su osmi studijski album „Good Times“ i započeli novo poglavlje benda. Pred hrvatsku publiku vraćaju se u sklopu europske turneje 7. veljače 2018. godine nastupom u Paviljonu 9 Zagrebačkog velesajma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:50