BRAZZ

VRHUNSKI JAZZ PONOVNO NA BRAČU Obračun gudala i trzalice uz pratnju filharmoničara

 BRAZZ jazz festival
 

Za ljubitelje jazza i vrhunskih glazbenih nota sredinom kolovoza ne postoji bolje mjesto od Supetra na otoku Brača, za kada je zakazan drugi BRAZZ, međunarodni jazz festival u organizaciji udruge Waves of Brač, koji je lani, ugostivši 'zlatni' trolist Matiju Dedića, Vaska Atanaskovskog i Juru Pukla, doživio svoj i više nego uspješan debi. U jedinstvenom ambijentu 'pod zvijezdama' uživalo je više od pet stotina posjetitelja, opijenih morskom atmosferom i virtuoznim izvedbama.

Kao uvertira novog izdanja festivala, 13. kolovoza na velikom platnu Ljetnog kina Supetar vrtjet će se hvaljeni biografski film Prije svega Miles (Miles ahead), koji prati život i djelo Milesa Davisa, fenomena jazz glazbe i nevjerojatne umjetničke osobnosti čiji je utjecaj ostavio traga na najsjajnijim zvijezdama svjetskog glazbenog neba novije povijesti.

Vrhunac BRAZZ-a slijedi 14. kolovoza nastupom egzotičnog dua Bow vs. Plectrum (gudalo protiv trzalice), iza kojeg stoje Filip Novosel za tamburom te Tihomir Hojsak za kontrabasom, koje veže ljubav prema 'žicama', glazbenoj tradiciji, nesvakidašnjem miksanju žanrova i nekonvencionalnom pristupu glazbi.

press
Bow vs. Plectrum (gudalo protiv trzalice): Filip Novosel za tamburom te Tihomir Hojsak za kontrabasom

U fuziji etno glazbe i suvremenog jazza začinjenih balkanskim i panonskim štihom, koja budi senzaciju i mistiku, za čaroban i jedinstven doživljaj pobrinut će se njihova pratnja, čak 23 izvođača Zagrebačke filharmonije. Bow vs. Plectrum će na drugom izdanju BRAZZ-a ekskluzivno izvesti pjesme sa svog novog albuma koji je svjetlo dana ugledao početkom lipnja.

U glazbenoj školi u Pučišćima već godinama se njeguje jazz izričaj, a tijekom festivala skupljat će se dobrovoljni prilozi za kupnju profesionalnog koncertnog klavira koji će BRAZZ darovati otoku za sva buduća kulturna događanja i male/mlade svirače.

Ulaz na sve koncerte i projekciju filma je slobodan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:00