HEAVY TRENUTAK U VINTAGEU

ZAUM STIŽE U ZAGREB Kanadski 'doomeri' s mračnim istinama starih civilizacija i mongolskim 'pjevanjem grlom'

Zaum
 Facebook
 

U srijedu 25. listopada u Vintage Industrial bar (Savska 160) stižu kanadski doomeri ZAUM koji svoj heavy moment podebljavaju elektronikom te instrumentima poput sitara, a njima će se priključiti švedski Firebreather, relativno novi bend, nastao na temelju švedskih sludge titana Galvano.

Zaum, duo doomera koji glazbeno obrađuju mračne istine starih civilizacija, porijeklom su iz New Brunswicka (Kanada). Čak i vokalno kombiniraju melodično i mračno, a ne libe se ubaciti niti elemente mongolskog 'pjevanja grlom'. Ritam sekcija je nadograđena syntovima i sitarom, a kroz svoju glazbu istražuju astralne i psihodelične elemente.

Prvi album 'Oracles' izdali su lipnju 2014. godine, a, kako se ističe u najavi, po izlasku ga je stotinjak europskih glazbenih kritičara revidiralo i postavilo dosta visoko. Iza njih je preko 125 koncerata u samo godinu i pol, od kako postoje, a bili su i predgrupa Pentagramu, koji su prošle godine svirali u Vintageu, te Voivodu.

Iz Švedske, rodne grude melodičnog metala, dolazi riff worship thrash trio Firebreather koji iza sebe imaju jedan demo album, a u pripremi je i prvi S/T album. Bend je nastao kao spoj dobro znanih Šveda Galvano uz mentorstvo Orange ambasadora Mattiasa Nööjda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 17:00