IN MEMORIAM

BORIS GERŠAK, DOBRI DUH KEREMPUHA Kazalište se oprašta s čovjekom koji je u njemu živio od malih nogu

Boris Geršak
 Kerempuh

Dugogodišnji djelatnik Satiričkog kazališta Kerempuh Boris Geršak preminuo je u subotu 21. siječnja. Na hrvatskoj kazališnoj sceni bio je prisutan i kao izvršni producent Nagrade hrvatskog glumišta od samog početka te manifestacije, a istaknuo se i kao izvršni producent i glavni organizator međunarodno afirmiranog teatra Ulysses. Tijekom domovinskog rata bio je aktivni član CROATIAN ART FORCES (CAF), inicijative koju je pokrenulo Hrvatsko društvo dramskih umjetnika u suradnji s Ministarstvom kulture i prosvjete.

U svoje matično kazalište došao je 1.7.1976. i punih četrdeset godina bio je nezamjenjiv član Uprave. Obnašao je dužnost inspicijenta, izvršnog producenta, organizatora i ravnatelja tehnike. Bio je s Kerempuhom od njegovih samih početaka, još od doba varijetea, kada se kao dijete igrao u tom kazalištu u kojem je bila zaposlena njegova majka. Kako se ističe u priopćenju Kerempuha, ovaj istinski zaljubljenik u teatar živio je za scenu dajući joj svaki atom svoje energije i stoga nije čudo da je stekao status jedne od najomiljenijih figura domaće kazališne scene.

Komemoracija za Borisa Geršaka održat će se u četvrtak, 26. siječnja 2017. u Satiričkom kazalištu Kerempuh s početkom u 13 sati.

Ispraćaj Borisa Geršaka bit će u četvrtak, 26. siječnja, u 16 sati na zagrebačkom Krematoriju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:46