DIO PUBLIKE NAPUSTIO DVORANU

FOTO: POTEZ IZVAN UOBIČAJENOG PROTOKOLA Predsjednica nakon premijere baleta Labuđe jezero u HNK zbunila koreografa predstave

 Facebook

Na kraju premijerne izvedbe baleta Labuđe jezero, čiju koreografiju potpisuje Vladimir Malakhov, a koja je održana u petak u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, dirigent Dian Tchobanov, koreograf Vladimir Malakhov te njegova asistentica i kostimograf izašli su na poklon te su primili cvijeće.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, koja je nazočila premijeri, tijekom pljeska se iz centralne lože spustila na pozornicu te se pridružila ljudima na sceni, što nije običaj. Naime, nakon premijerne se predstave publici klanjaju samo ljudi koji su za nju zaslužni.

Predsjednica se nakon izlaska na scenu rukovala s Malakhovim, koji je brzo prikrio iznenađenje i predsjednici uručio buket cvijeća koji je nekoliko minuta prije primio, a potom položio na pod i gestom pokazao kako pripada plesačima.

Predsjednica Grabar-Kitarović se zahvalila na buketu te se potom naklonila publici koja je još uvijek pljeskala izvođačima. Unatoč neuobičajenom potezu predsjednice, većina je publike nastavila pljeskati, no manji je dio ljudi, među kojima su uočeni i neki istaknuti koreografi i plesači, napustio dvoranu.

Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:05