KREMA KOREOGRAFA

FOTO Sutra počinje 17. Festivala plesa i neverbalnog kazališta u čarobnom Svetvinčentu

Predstava 'Kokoro' španjolske koreografske zvijezde Lali Ayguade
 Edu Perez

Još nas samo dan dijeli od početka 17. Festivala plesa i neverbalnog kazališta u čarobnom Svetvinčentu.

Festival se otvara danskom predstavom The WOMANhouse u kaštelu Grimani u 21.30h, nakon čega slijedi Point of You mađarsko-portugalskog dvojca na gradskom trgu od 22.30h. Obje predstave su realizirane u sklopu suradnje s međunarodnom plesnom platformom Aerowaves koja promovira nove, talentirane koreografe u Europi.

'Point of You'

U subotu 23.7. program počinje u 21.15h predstavom NIKÉ nizozemske kompanije DudaPaiva. Ovaj poetični plesni duet lutke i izvođača priča je o tome što se dogodi kada čovjek sretne onu koja mu može pokazati put do trijumfa.

Zagrebački plesni ansambl: Spone

Nakon nizozemske produkcije na trgu program se nastavlja u kaštelu Grimani od 21.30h kada će se predstaviti Zagrebački plesni ansambl s predstavom Spone, poznatog katalonskog koreografa Roberta Olivana. Za kraj programa drugog dana Anatomiju mačke plesati će Petra Hrašćanec na trgu.

U nedjelju 24.7. u kaštel Grimani dolaze slavni Španjolci, dobitnici Srebrnog lava na Venecijanskom bijenaleu 2015. - Agrupación Señor Serrano sa svojom multimedijalnom predstavom A HOUSE IN ASIA.

Prije programa u kaštelu, u Mediteranskom plesnom centru u 19.00h bit će predstavljen program Kreativna Europa - Kultura Anere Stopfer - Od ideje do cilja, dok će na trgu biti projekcija filma TRIP autorica Ive Korenčić i Andreje Široki.

Na kraju programa trećeg dana Edvin Liverić izvest će svoju sjenovitu predstavu GALA s kojom se oprašta od svoje nikad ostvarene plesne karijere.

Festivalski program zadnjeg dana donosi predstavu SALE Ksenije Zec u izvedbi studenata u izvedbi studenata Akademije dramske umjetnosti u 21 sat.

U kaštelu Grimani u 21.45h predstavlja se još jedna španjolska zvijezda - Lali Ayguade, bivša članica kompanije Akram Khan, sa svojim novim koreografskim ostvarenjem - KOKORO u kojem istražuje različitost, slabosti, ljubavi, smisao života i postojanja. Za sam završetak festivala priznata hrvatska umjetnica Jasna L. Vinovrški izvesti će svoju najnoviju predstavu STAYING ALIVE.

Ginelle Chagnon
Jasna L. Vinovrški za finale festivala izvest će svoju najnoviju predstavu Staying Alive

Intenzivan radionički program edukacije za profesionalne plesače u Mediteranskom plesnom centru započinje 22.7. i trajat će do 24.7. Ovogodišnji voditelji su istaknuti pedagozi Lucy Marinkovich s Novog Zelanda i Francisco Córdova Azuela iz Meksika.

Raspored cjelokupnog programa bogate 17. edicije pronađite OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:09