SCENA SISAK

'JURIŠ LAKE KONJICE' Pojedinac između instinkta za preživljavanjem i savjesti

 Facebook

Kanadski autor Scott Garland, inspiriran poemom 'Juriš lake konjice' Alfreda Lorda Tennysona, svoj je kazališni komad izgradio na dvije noseće teme: jedna je obitelj, obiteljski odnosi i postojeća hijerarhija unutar nje, te nasilje u obitelji kao inicijator koji dovodi do kompleksnih situacija i tjera nas da dublje uđemo do same srži problema i pogledamo stvari iz drugačijih perspektiva.

Druga dramska nit bavi se pitanjem pravde, hrabrosti,vrijednosti ljudskog života te propitivanjem autoriteta i sustava vrijednosti u suvremenom društvu. Pritom se problematizira pitanje kako se pojedinac snalazi u takvom društvu i koje odluke mora donijeti balansirajući između instinkta za vlastitim preživljavanjem s jedne i savjesti i moralnih vrijednosti s druge strane.

Pero, Ivo i Jura su tri brata koja žive na smetlištu u stalnom oprezu od "vanjske prijetnje". Preko dana spavaju, a noću izlaze na svoje položaje. Jedne noći njihovu rutinu narušava nepoznati došljak koji okreće njihov svijet naopako. Tko je on? Što im je zajedničko? Hoće li priča završiti tragično?

Predstava 'Juriš lake konjice' autora Scotta Garlanda, u režiji Tihomira Kosića održat će se u četvrtak 30. ožujka na pozornici sisačkog Kazališta 21, s početkom u 21 sat u izvedbi Scene Sisak.

Igraju Zoran Ivanić, Tihomir Kosić, Mihovil Mioković i Stiv Stipić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:56