ČEŽNJA ZA PROMJENOM

'NOĆNI ŽIVOT' OSVOJIO SPECIJALNU NAGRADU ŽIRIJA SARAJEVSKOG MESS-a Novo priznanje Vidićevoj drami u produkciji ZKM-a

ZAGREB - Predstava "Noćni život" u režiji Paola Magellija i produkciji Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM) dobila je specijalnu nagradu žirija 57. međunarodnog kazališnog festivala MESS koji se održao od 30. rujna do 8. listopada u Sarajevu.

Kako se ističe u priopćenju ZKM-a, predstavi nastaloj po nagrađivanom tekstu Ivana Vidića specijalnu je nagradu dodijelio žiri koji su činili dramski pisac, teatrolog, publicist i profesor Darko Lukić, teoretičar teatra Pietro Valenti te redatelj, dramski pisac i glumac Miguel Oyarzun.

"Noćni život" je dramsko djelo koji govori o sveopćem i raširenom stremljenju, gotovo pa čežnji današnjice – kako napraviti opću i sveobuhvatnu promjenu društvene, ekonomske, političke i duhovne stvarnosti.

U predstavi za čiji je predložak Ivan Vidić dobio Držićevu nagradu glume Pjer Meničanin, Katarina Bistrović Darvaš, Doris Šarić Kukuljica, Urša Raukar, Lucija Šerbedžija, Barbara Prpić, Vedran Živolić, Frano Mašković, Anđela Ramljak, Nataša Dangubić, Hrvojka Begović, Filip Nola, Zoran Čubrilo, Milivoj Beader i Sreten Mokrović.

Predstava je na 57. MESS-u gostovala u petak 6. listopada, kao jedna od ukupno 29 predstava iz 15 zemalja prikazanih u sklopu glavnog programa festivala koji je trajao od 30. rujna do 8. listopada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 19:08