IN MEMORIAM

PREMINUO MLADI I TALENTIRANI HRVATSKI GLUMAC Obitelj, prijatelji i kolege u šoku: 'Ovo me zateklo, vrlo neočekivano. Ti si ljudima dušu skidao'

Robert Budak kao Romeo u predstavi 'Romeo i Julija'
 Zeljko Tutnjevic / CROPIX
 

Glumac Robert Budak preminuo je danas u dobi od 27 godina, javlja Slobodna Dalmacija.

Glumac čije je matično kazalište bilo Zagrebačko kazalište mladih ostavio je iza sebe obitelj, prijatelje i kolege u ogromnoj tuzi i šoku.

"Ova fotografija je iz 2014. kada smo skupa glumili na klasi na ADU. Za mjesec dana smo trebali skupa početi raditi novu predstavu u ZKM-u kojoj smo se oboje jako veselili. Danas nas je napustio dragi i beskrajno talentiran Robert Budak, iz interne zezancije zvan 'ujače'. Previše prerano. Ujače lijepo putuj", napisala je na društvenim mrežama Robertova kolegica Arija Rizvić.

Prerano preminuli Robert prošle je godine za svoje glumačke sposobnosti nagrađen i Nagradom hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina u kategoriji drame. Publika će ga pamtiti po ulogama u predstavama "Taksimetar", "Romeo i Giulietta" te "Mala kavana", a glumio je i u filmovima "S one strane", "Escape" i "Zagreb Cappuccino".

Manje uloge ostvario je u popularnijm serijama 'Horvatov' i 'Stipe u gostima'.

Dubrovnik, 250714.
Veceras je na 65. Dubrovackim ljetnim igrama u ljetnikovcu Skocibuha na Boninovu, premijerno prikazana predstava Romeo i Julija, Williama Shakespearea, u reziji Jagosa Markovica. Romea je utjelovio Robert Budak, a Juliju Kristina Stevovic.
Foto: Zeljko Tutnjevic / CROPIX
Zeljko Tutnjevic / CROPIX
Robert Budak kao Romeo u predstavi 'Romeo i Julija'

Zagreb, 080316
Kino Europa, Varsavska ulica.
Premijera filma S one strane.
Na fotografiji:Tihana Lazovic, Ksenija Marinkovic i Robert Budak.
Foto: Livio Andrijic / CROPIX
Livio Andrijic / CROPIX
Tihana Lazović, Ksenija Marinković i Robert Budak

Robert je imao ulogu u novoj, aktualnoj predstavi Zagrebačkog kazališta mladih pod redateljskom palicom Renea Medvešeka 'Huddersfield', čija je večerašnja izvedba otkazana, javlja Story.hr.

- Sretan ti put dragi Robi, napisala je Tihana Lazović na Facebooku.

- Poznajem i poznavao sam vrhunskih imitatora, ali ti...ti si ljudima dušu skidao, napisao je među ostalIm u istinski dirljivoj objavi glumac Asim Ugljen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:50