KULTURNI ŠOK

Teatru &TD prijeti gašenje zbog problema u sanaciji SC-a!?

 Dragan Matić / HANZA MEDIA

Dopis savjetnika Ivana Čarapine sanacijskom upravitelju Mirku Bošnjaku, u kojem savjetuje "da Studentski centar ne bi trebao raditi nove kazališne predstave, koje su čisti gubitak, dok ne izađe iz postupka sanacije" isplivao je u javnost putem portala Teatar.hr. Ideja suspendiranja rada Teatara &TD, kazališne ustanove duge i slavne tradicije, izazvala je zgražanje na društvenim mrežama.

Čarapina je, kako doznajemo, savjetnik sanacijskom upravitelju Bošnjaku u sanacijskim nevoljama ustanove kojoj u statutu stoji kulturna djelatnost, uz prehranu i smještaj.

No, ideja ukidanja kazališne djelatnosti, koja se u zagrebačkom SC-u tradicionalno financira namjenskim sredstvima koja za to dolaze s računa Republike Hrvatske i Grada Zagreba, kao i ostatak kulturnih programa, pokazuje elementarno nepoznavanje načina funkcioniranja te ustanove, napominju upućeni u događanja u SC-u.

Sanacijski upravitelj Mirko Bošnjak: Nema govora o ukidanju

U sanaciji Studentskog centra u Zagrebu, svi kulturni programi Studentskog centra Zagreb odvijaju se normalno. Nema govora o ukidanju kulturnih djelatnosti u Studentskom centru u Zagrebu nego se u sanaciji propituju rashodi i prihodi u svim djelatnostima Studentskog centra Zagreb pa tako i u Kulturi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:53